Skip to content
 

Knjižnica Ankaran


Februar v knjižnici / Febbraio in Biblioteca

Na spodnji povezavi je objavljen podroben program / Cliccando sul seguente link troverete il programma dettagliato:

Program

Programma

 


»Noben prijatelj ni tako zvest, kot je knjiga.« (Ernest Hemingway)

Kako pomembna je knjižnica za polno življenje skupnosti, je pokazalo zbiranje pobud občanov pri pripravi prvega samostojnega proračuna Občine Ankaran. Potreba po knjižnici je bila visoko na prednostnem seznamu. Več kot deset pobud občanov je potrdilo, da spada knjižnična dejavnost popolnoma upravičeno med zanimanja in potrebe ljudi, za katere moramo poskrbeti vse občine v Sloveniji.
Zametki knjižnic so se v Ankaranu pojavljali že od nekdaj, v različnih oblikah in obdobjih. Zakonske pogoje za vzpostavitev krajevne knjižnice smo izpolnjevali že dolgo časa. Že nekdanja »mladinska soba« je imela svojo knjižno polico, dober obisk dragocenega bibliobusa pa je potrjeval, da je potreba po knjižnici velika. V lanskem letu smo v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper začeli pripravljati vse potrebno za vzpostavitev lastne knjižnice. In zdaj jo imamo. Knjižnica v Ankaranu v Domu družbenih dejavnosti je veliko večja od svojega prostora – ob stalni zbirki nam ponuja gradivo iz vseh enot osrednje in drugih knjižnic ter prostor za druženje vseh generacij.
Stalna, šest dni na teden odprta knjižnica, pomeni za Ankaran velik preskok v dostopnosti do najosnovnejše kulturne infrastrukture in zveste prijateljice – knjige. Z njo smo hkrati postavili še en mejnik: začeli smo oblikovati naše kulturno središče.

 

Gregor Strmčnik, župan Občine Ankaran

 

 

ZLOŽENKA S KORISTNIMI INFORMACIJAMI

 


KONTAKTNI PODATKI
Knjižnica Ankaran
(Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper)
T: 05 66 53 025
E: info@knjiznica-ankaran.si
W: http://www.knjiznica-ankaran.si

Urnik:
Ponedeljek in torek: 13.00–19.00
Sreda, četrtek in petek: 9.00–15.00
Sobota: 8.00–13.00

Share