Skip to content

NOVICE


PROSTOVLJCI TRAJNOSTNEGA PARKA ISTRA NUDIJO POMOČ

Letos pozimi bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič gostoval prostovoljski center v okviru projekta z imenom Trajnostni park Istra, ki je zaživel pred dvema letoma v vasi Hrvoje, v zaledju Istre, kjer so obnovili staro župnišče in v njem uredili prostore centra. Tam center deluje v poletnem času, in sicer od maja do novembra. V poletnem času center gosti do 20 prostovoljcev, v zimskem pa do 7.
Namen projekta je s prostovoljnim delom podpirati dobre ideje domačinov in pomagati pomoči potrebnim.
V centru najraje pomagajo pri projektih, katerih namen je pomagati ljudem, jim nuditi pomoč, in pri tistih, ki imajo dolgoročne pozitivne vplive na naše kraje, pomagajo ustvarjati nove delovna mesta, ohranjajo naravo ali kulturno dediščino.
Prostovoljci opravljajo raznolika dela: pomagajo pri obiranju oljk, pripravljanju drv, obnovi hiš, organizaciji prireditev, izvedbi delavnic za otroke, čiščenju obale in divjih odlagališč idr.
Informacije o akcijah, pri katerih bi prav prišla pomoč prostovoljcev, lahko kadarkoli posredujete centru, in sicer preko e-naslova prostovoljci@parkistra.com ali po telefonu na 051 212 921 oz. 040420 500.
Prostovoljci so običajno zasedeni že za nekaj dni vnaprej, zato je treba center o akciji ali projektu pravočasno obvestiti.
Več informacij: Trajnostni park Istra


NOV PRIKAZOVALNIK HITROSTI

Spoštovanim občankam in občanom sporočamo, da je Občina Ankaran bila izbrana na javnem razpisu Agencije za varnost prometa in prejela prikazovalnik hitrosti v enoletni brezplačni najem. V želji povečanja prometne varnosti ter ozaveščanja voznikov, je bil prikazovalnik hitrosti nameščen na predlagani lokaciji pred prehodom za pešce pri Ortopedski bolnišnici Valdoltra, iz smeri Lazaret proti centru. Želimo vam varno vožnjo!

Spettabili cittadine e cittadini, siamo lieti di informarvi che il Comune di Ancarano ha ricevuto in dotazione un visualizzatore di velocità elettronico per il periodo di un anno, partecipando alla gara pubblica organizzata dell’Agenzia per la sicurezza del traffico. Nel desiderio di valorizzare la sicurezza del traffico e la consapevolezza degli automobilisti, il visualizzatore di velocità è stato posizionato nelle vicinanze del passaggio pedonale di fronte l’Ospedale ortopedico Valdoltra, direzione Lazzaretto-centro. Vi auguriamo una guida sicura!

prikazovalnik-web1


PRVI ŠOLSKI DAN NA OSNOVNI ŠOLI IN VRTCU ANKARAN

1. 9. 2016 je bil prvi šolski dan učencev Osnovne šole in vrtca Ankaran še posebno svečan. Po kratkem kulturnem programu sta učence, učitelje in starše pozdravila v. d. ravnateljice, gospa Renata Jenko, in župan Občine Ankaran, gospod Gregor Strmčnik.


POLETJE V ANKARANU V FOTOGRAFIJAH

Na plažah v Valdoltri in na Študentu se je zgodilo veliko zanimivega. Nekaj utrinkov si lahko pogledate v spodnjih fotogalerijah.

Otroška predstava Balon Velikon

Otroška predstava Putka Zdravka in zajček Sladko

Obalne rime in gledališka premiera Ne povej, kaj si sanjala

Mednarodni glasbeni festival Mikro HistEria

Koncert Moja generacija, Marino Legovič in Tulio Furlanič

Otvoritev plaže Študent

DJ Nedelja

Foto: Miha Crnič


V soboto, 18. junija 2016, pa se je s startom v Adriji odvil rally starodobnikov, 20. ADRIA Classsic 2016. Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Foto: Miha Crnič


S petkom, 17. 6. 2016, se je z odprtjem prenovljene plaže v Valdoltri začelo Poletje v Ankaranu. Kako je bilo na odprtju plaže in naslednji dan, na koncertu Rudija Bučarja in Istrabenda, si lahko ogledate v spodnjih galerijah.

Foto: Miha Crnič


V Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič so v nedeljo, 12. 6. 2016, obeležili 150-letnico Rdečega križa na Slovenskem in 60-letnico delovanja Mladinskega zdravilišča in letovišča. Nekaj utrinkov je zbranih v fotogaleriji.

Foto: Miha Crnič


Tekme se je udeležilo okoli 130 tekmovalcev iz 9 slovenskih klubov: KAJAK KLUB ŽUSTERNA, BAKOVCI, SOŠKE ELEKTRARNE, ADRIA ANKARAN, ČATEŽ, BOHINJ, KAJAK KLUB ANKARAN-HRVATINI, KRŠKO in klub organizator KKK ORKA ANKARAN.

Okoli 11.00 ure smo morali za eno uro tekmo prekiniti zaradi neurja, ko se je vreme umirilo, pa smo s tekmo nadaljevali in jo uspešno izpeljali do konca.

Na tekmi so se orkini tekmovalci odlično odrezali in osvojili med klubi največ medalj.

Zlatih medalj so se veselili: ROMINA MIHALIČ (1 zlata v enojcu in 1 zlata v dvojcu med starejšimi deklicami), TINE KARLOVIČ (ravno tako 1 zlata v enojcu in 1 zlata v dvojcu med cicibani), MELISA MAGDIČ (1 zlata v dvojcu med cicibankami), MAJA HOČEVAR (1 zlata v dvojcu med st. deklicami), URŠKA KOCJANČIČ (1 zlata v dvojcu med cicibankami), MATEJ MADRUŠA (1 zlata v kanuju enokleku med mladinci) in TILEN KOLBE (1 zlata v dvojcu med cicibani).

S srebrnimi medaljami so stali na stopničkah: METKA MIHALIČ (v dvojcu med mladinkami), MELISA MAGDIČ (v enojcu med cicibankami), ROK ŠTEFIČ (1 srebrna v kanuju enokleku in 1 srebrna v kajaku med mladinci), KRISTINA PERIČ (v dvojcu med mladinkami).

Tretje mesto in bronaste medalje pa so osvojili: ANDREJ MADRUŠA (v dvojcu med cicibani), URŠKA KOCJANČIČ (v kajaku enosedu med cicibankami), JAKOB MARZI (v kanuju enokleku med mladinci), JAN MARZI (1 bronasta v kajaku enosedu in ena bronasta v dvojcu med ml. dečki), METKA MIHALIČ (v kajaku enosedu med mladinkami), ROK ŠTEFIČ (v kajaku dvosedu med mladinci), LUKA BARIČEVIČ (v dvojcu med ml. dečki) BERNARD STRMČNIK (v dvojcu med cicibani)  in RUDI DUJC (v dvojcu med mladinci).

27.11.2016 bomo KKK ORKA ANKARAN organizator še ene tekme – odprtega DRŽAVNEGA PRVENSTVA V MORSKEM KAJAKU in VESLANJU STOJE (sup), kjer pričakujemo tudi udeležence iz tujine.

Vabimo vse ljubitelje kajaka in sup-a, da se nam pridružijo.

Rezultati 2 tekme.

Podelitev medalj

Tekma cicibanov

 


 

OBVESTILO!
S ponedeljkom, 13. 6. 2016, je stopil v veljavo nov O D L O K o enkratnem denarnem prispevku Občine Ankaran ob rojstvu otroka, s katerim se spremeni višina denarnega prispevka, pa tudi rok za oddajo vloge.
Rok se z novim Odlokom skrajša, in sicer s štirih na tri mesece.
Odlok


SPOROČILO ZA JAVNOST – 12. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA

Občinski svet Občine Ankaran je na svoji 12. redni seji potrdil Sporazum o delni delitvi skupnega nepremičnega premoženja Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Več v sporočilu za javnost in priloženem gradivu.


OBVESTILO!

Župana Mestne občine Koper in Občine Ankaran sta v torek, 15. 12. 2015, podpisala več dokumentov, ki predstavljajo zakonski pogoj za prehod na samostojno financiranje občin. Več lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost.

sporazumi


OBVESTILO: SPREMENJEN VOZNI RED

Obveščamo vas, da bo s 1. 12. 2015 avtobus na relaciji Ankaran–Koper–Ankaran vozil po spremenjenem voznem redu. Avtobus bo od decembra dalje vozil bolj pogosto, in sicer bodo dodatne vožnje tako dopoldne kot popoldne.

Več podatkov in spremenjen vozni red je dostopen na spletnih straneh www.obcina-ankaran.si in www.arriva.si, informacije pa lahko dobite tudi na naslovu Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., PE Koper, Kolodvorska 11, 6000 Koper, telefonska številka +386 (0)5 6625 105.

Comunichiamo che dal 1/12/2015 l’orario della linea autobus Ancarano–Capodistria–Ancarano cambia. Dal dicembre 2015 le corse sulla linea menzionata saranno più frequenti, sia di mattina che di pomeriggio.

Ulteriori informazioni e l’orario riveduto sono disponibili sui siti web www.obcina-ankaran.si e www.arriva.si o all’indirizzo Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., PE Koper, Kolodvorska 11, 6000 Koper, telefono +386 (0)5 6625 105.

Vozni red / Orario

 


DRŽAVNO PRVENSTVO V MORSKEM KAJAKU (SURF SKI) IN VESLANJU STOJE (SUP)

V soboto, 5. 12. 2015, se je odvijalo DP v SURF SKI in veslanju stoje – disciplina downwind 2015. Organizator tekme je bil v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije in KKK Žusterna tudi lokalni klub – KAJAKAŠKI KANU KLUB ORKA ANKARAN.

Več lahko preberete v priponki.

DP v morskem kajaku 2015, foto Aljaž Titorič

Foto: Aljaž Titorič

DP v morskem kajaku 2015, Foto Jakob Marušič

Foto: Jakob Marušič


OBVESTILO O UPORABI STOJNIC

Spoštovane občanke, občani! Obveščamo vas, da je Občina Ankaran za namene prodaje kmetijskih in drugih pridelkov ter proizvodov postavila pet stojnic v središču Ankarana. Za uporabo stojnice mora ponudnik pridobiti dovoljenje Občine Ankaran. Pri uporabi stojnic bodo imeli prednost pridelovalci iz Občine Ankaran.

Stojnice

Občina ponuja stojnice za mesečno uporabo. To pomeni, da lahko zainteresirani pridelovalci do 20. v mesecu, do 12. ure, vložijo vloge za dovoljenje za naslednji mesec.
Prednostni pogoji za pridobitev dovoljenja:
• pridelovalec ponuja kmetijske in druge pridelke (npr. olje, med itd.), ki jih sam pridela (jih ne preprodaja);
• pridelovalec je vpisan v register kmetijskih gospodarstev oz. ima prijavljeno dopolnilno dejavnost kmetijstva;
• pridelovalec je lokalen, torej ima prijavljeno dejavnost, prideluje na območju Občine Ankaran;
• v primeru nezasedenih stojnic bodo obravnavani tudi pridelovalci, ki nimajo dejavnosti oz. pridelave na območju Občine Ankaran, in sicer bodo imeli prednost pridelovalci iz občin, ki so bliže Občini Ankaran (prednostno iz obalne oz. Primorske regije).
Vloge za pridobitev dovoljenja lahko podajo zainteresirani ponudnik preko elektronske pošte info@obcina-ankaran.si, preko navadne pošte na naslov Občina Ankaran, Jadranska 66, 6280 Ankaran ali osebno v vložišču na Regentovi 2 v Ankaranu.
Opomba: Ankaranska kmečka tržnica je projekt v fazi razvoja. Trenutno se stojnice izbranim pridelovalcem oddajajo brezplačno. Pristojbine za uporabo stojnic se bodo obračunavale od začetka poletne sezone 2016 dalje.


DRŽAVNI PRVAKI KAJAKAŠKEGA KANU KLUBA ORKA ANKARAN

Od 28. do 30. 8. 2015 je na Ptuju potekalo državno prvenstvo v kajaku in kanuju sprint.
KKK ORKA ANKARAN je na Ptuj peljal 37 svojih tekmovalcev. Domov so se vrnili z enajstimi državnimi prvaki. VEČ

ČLANI KKK ORKA ANKARAN, DP PTUJ 2015

DRŽAVNI PRVAKI KKK ORKA ANKARAN, DP PTUJ 2015


PRAKSA ZA ŠTUDENTE

Občina Ankaran, v okviru prostorskih zmožnosti, ponuja možnost opravljanja strokovne prakse za študente. Prošnje lahko posredujete na naslov Občina Ankaran, Jadranska 66, p. p. 24, 6280 Ankaran ali preko elektronske pošte info@obcina-ankaran.si. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 05 66 53 000.

Občinska uprava – projekt vzpostavitve


OBVESTILO O PREHODU IZ PARKA PRI VOJAŠNICI DO SV. KATARINE

Drage občanke, občani, obveščamo vas, da bo prehod od parka pri Vojašnici slovenskih pomorščakov do školjčišča oziroma Sv. Katarine kljub postavljeni ograji omogočen tudi v prihodnosti.

Na Ministrstvu za obrambo so pojasnili, da so ograjo morali namestiti zaradi določil Zakona o obrambi in Uredbe o določitvi objektov in okoliških objektov, ki so posebnega pomena za obrambo ter v povezavi z ukrepi za njihovo varovanje. Hkrati so pojasnili, da se vojašnica nahaja na območju, ki se ureja z državnim prostorskim načrtom. Na podlagi Uredbe o državnem prostorskem načrtu za celovito prostorsko ureditev pristanišča za mednarodni promet v Kopru pa mora biti celotno območje Slovenske vojske ograjeno z varnostno ograjo. Tem določilom so morali slediti tudi v primeru Vojašnice slovenskih pomorščakov.

V Slovenski vojski se zavedajo potreb občank in občanov ter lokalne skupnosti po koriščenju zemljišč v lasti Ministrstva za obrambo, zato se strinjajo, da se površine, ki niso ograjene, še naprej uporabljajo tako, kot je bila praksa pred postavitvijo ograje. Le-ta je postavljena tako, da je sprehajalcem še naprej omogočeno varno gibanje neposredno ob ograji.

Prehod iz parka pri vojašnici do Sv. Katarine in školjčišča je tako ostal odprt. Vodstvi Vojašnice slovenskih pomorščakov in Občine Ankaran pa se dogovarjata, da bi v prihodnje novo pot dodatno uredili, tako da bi po njej lahko neovirano vozili tudi kolesarji.

Priloga: Dopis Ministrstva za obrambo

Občinska uprava – projekt vzpostavitve


70-LETNICA IN NOV SPOMENIK

Za nami je slovesnost ob 70-letnici zmage nad nacifašizmom. Ob tej priložnosti je bil tudi odkrit nov spomenik dr. Aleša Beblerja-Primoža. Vsem, ki so pomagali pri organizaciji ali kako drugače sodelovali, se iskreno zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj.

     Foto: Nina Jurinčič

 

Občinska uprava – projekt vzpostavitve


18. NOVOLETNA REGATA

Za nami je 18. tradicionalna novoletna regata, ki so jo organizirali člani društva Wada iz Ajdovščine skupaj s člani društva Jo-Jo iz Ankarana. V soboto se je v Valdoltri zbralo okoli 200 ljubiteljev morja, tekmovanja pa se je udeležilo 42 jadrnic. Po besedah obiskovalcev je bila kljub ne ravno dobremu vremenu – start regate so morali premakniti za dve uri, saj ni bilo vetra – prireditev lepa in druženje prijetno. Dogajanje se je zaključilo v večernih urah, ko so tekmovalcem podelili prislužena priznanja in nagrade. Več o regati in zmagovalcih si lahko preberete na spletni strani društva Wada: 18. NOVOLETNO SREČANJE LJUBITELJEV MORJA IN JADRANJA – POLNOLETNA REGATA – Ankaran 2015.

 Foto WADA

(Foto: Društvo Wada)

Ankaran, 12. 1. 2015


ZAPISNIK 2. REDNE SEJE OBIČINE ANKARAN

Ankaran, 22.12.2014


3. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE ANKARAN

Ankaran, 13.12.2014


NAMERA ZA SKLENITEV NEPOSREDNE POGODBE

Ankaran, 05.12.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 01

Ankaran, 19.11.2014


VABILO NA KOMEMORACIJO

Ankaran, 28.10.2014


TE DNI OSNOVNA ŠOLA DR. ALEŠ BEBLER – PRIMOŽ HRVATINI S PODRUŽNICO V ANKARANU RAZNUJE 60. OBLETNICO SVOJEGA OBSTOJA. POMEMBEN JUBILEJ BODO DELAVCI IN UČENCI ŠOLE OBELEŽILI S PRIREDITVIJO V KULTURNEM DOMU HRVATINI TER PRILOŽNOSTNIMI RAZSTAVAMI IN PREDSTAVITVAMI.

VABILO:
60. OBLETNICA OSNOVNE ŠOLE DR. ALEŠ BEBLER

Ankaran, 24.10.2014


V PETEK, 24.10.2014 BO V STEKLENI DVORANI HOTELA CONVENT V ADRII ANKARAN POTEKALA PREDSTAVITEV REZULTATOV DELAVNIC TRAJNOSTNEGA PROSTORSKEGA RAZVOJA OBČINE ANKARAN, KI STA JIH PRIPRAVILI ŠVICARSKA ARHITEKTURNA ŠOLA ZHAW IN FAKULTETA ZA ARHITEKTURO UNIVERZE V LJUBLJANI. PO PREDSTAVITVI BO SLEDILA OTVORITEV RAZSTAVE V VEČNAMENSKEM PROSTORU NA REGENTOVI 2 V ANKARANU.

VABILO:
TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE RAZVOJA OBČINE ANKARAN

PROGETTAZIONE DELLO SVILUPPO SOSTENIBILE DEL COMUNE DI ANCARANO

SUSTAINABLE DEVELOPMENT PLANNING OF THE MUNICIPALITY OF ANKARAN

VABILO RAZSTAVA: »RETHINK ANKARAN«

Ankaran, 24.10.2014


V SREDO, 22. OKTOBRA JE NA SEDEŽU OBČINE NA JADRANSKI CESTI 66 V ANKARANU POTEKALA KONSTITUTIVNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE ANKARAN. NA SEJI SO BILI POTRJENI MANDATI VSEH SVETNIKOV TER UGOTOVLJENA IZVOLITEV ŽUPANA, HKRATI PA JE BIL SPREJET TUDI STATUTARNI SKLEP, KI OMOGOČA NORMALNO DELOVANJE OBČINE DO SPREJETJA PRVIH OBČINSKIH AKTOV.

Ankaran, 23.10.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 18

Ankaran, 18.09.2014


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA OBČINSKEGA GLASILA: AMFORA št. 09

Ankaran, 15.09.2014


OBVEŠČAMO VAS, DA BO OD 8. SEPTEMBRA TAJNIŠTVO OBČINE ANKARAN V KONSTITUIRANJU DELOVALO V VEČNAMENSKEM PROSTORU NA REGENTOVI 2 V SREDIŠČU ANKARANA. URADNE URE BODO POSLEJ PO NASLEDNJEM URNIKU:
PONEDELJEK OD 10.00 DO 12.00, SREDA OD 16.00 DO 18.00 IN PETEK OD 10.00 DO 12.00.

Ankaran, 06.09.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 17

Ankaran, 01.09.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 16

Ankaran, 29.07.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 15

Ankaran, 17.07.2014


OBVESTILO O DERATIZACJI IN DEZINSEKCIJI – AVVISO SULLA DISINFESTAZIONE

Ankaran, 01.07.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 14

Ankaran, 24.06.2014


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 13

Ankaran, 16.04.2014


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA
OBČINSKEGA GLASILA: AMFORA št. 07

Ankaran, 20.12.2013


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 12
(1) Tožba zoper gradbeno dovoljenje za gradnjo objekta »Kaseta 7A in zapolnitev kasete
z refulom« na območju Občine Ankaran, investitorja družbe Luka Koper, d.d.

(2) Pobuda o odstopu oz. neodplačnem prenosu lastništva/uporabe dodatnih zemljišč
za potrebe CODR na območju Občine Ankaran

 

Ankaran, 09.12.2013


VABLJENI
V SREDO, 30. OKTOBRA 2013 OB 16. URI V BEBLERJEVEM PARKU ANKARAN
NA SLOVESNO KOMEMORACIJIJO OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE.
SKUPAJ BOMO POČASTILI SPOMIN NA VSE, KI JIH NI VEČ MED NAMI.

Občina Ankaran v konstituiranju – Krajevna skupnost Ankaran in OK ZZB NOB Ankaran

Ankaran, 28.10.2013


JAVNO NAZNANILO: SPREMEMBA NAZIVA IN E-NASLOVA

Ankaran, 01.09.2013


POBUDA MESTNI OBČINI KOPER ZA SKUPNO UREDITEV ANKARANSKE VPADNICE –
SKLEP SVETA KS ANKARAN ŠT. 125

Ankaran, 20.08.2013


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 10 – UPORABNIKOM IN UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA PREBIVALCEM

Ankaran, 29.07.2013


OBVESTILO: DEZINSEKCIJA

Ankaran, 15.07.2013


NOGOMETNI KLUB ANKARAN – HRVATINI MAS TECH Z ZMAGO ZAKLJUČIL TEKMOVANJE V 3. SNL – ZAHOD.

Ankaran, 14.06.2013


MINI ODBOJKARICE IZ ANKARANA DRŽAVNE PRVAKINJE

Ankaran, 03.06.2013


ZAPISNIK 13. REDNE SEJE

Ankaran, 20.05.2013


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA
OBČINSKEGA GLASILA: AMFORA št. 05

Ankaran, 04.05.2013


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA
OBČINSKEGA GLASILA: AMFORA št. 04

Ankaran, 08.03.2013


OBČINA ANKARAN
V KONSTITUIRANJU: LETNO POROČILO 2012

Ankaran, 21.02.2013


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA
OBČINSKEGA GLASILA: AMFORA št. 03

Ankaran, 21.12.2012


VABILO–INVITO

Ankaran, 23.10.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 9 – Ustavna zaščita premoženja občine.

Ankaran, 15.10.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 8.

Ankaran, 12.10.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 7.

Ankaran, 26.09.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 6.

Ankaran, 20.08.2012


DEZINSEKCIJA JAVNEGA KANALIZACIJSKEGA OMREŽJA

Ankaran, 17.07.2012


OBVESTILO O DERATIZACIJI

AVVISO DI DERATTIZZAZIONE

Ankaran, 13.07.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 5.

in

RAZPOLAGANJE S STVARNIM PREMOŽENJEM NA OBMOČJU NOVO USTANOVLJENE OBČINE ANKARAN

Ankaran, 07.07.2012


IZŠLA NOVA ŠTEVILKA – OBČINSKEGA GLASILA

 

Ankaran, 08.06.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 4.

Ankaran, 10.04.2012


NOVO – OBČINSKO GLASILO

 

Ankaran, 08.03.2012


SPOROČILO ZA JAVNOST št. 3.

 

Ankaran, 14.02.2012


LETNO POROČILO KRAJEVNE SKUPNOSTI ANKARAN ZA LETO 2011

 

Ankaran, 14.02.2012


JAVNI POZIV št. 2.
INVESTITORJEM, NEPREMIČNINSKIM POSREDNIKOM,
IZVAJALCEM GRADBENIH DEL TER MOREBITNIM KUPCEM NEPREMIČNIN.

 

Ankaran, 01.02.2012


ODGOVORI POLITIČNIH STRANK NA 5 VPRAŠANJ O RAZVOJU ANKARANA IN KAKOVOSTI ŽIVLJENJA V NAŠEM KRAJU

Ankaran, 29.11.2011


KS ANKARAN JE IZBRANIM POLITIČNIM STRANKAM V RS ZASTAVILA 5 VPRAŠANJ, KI SE NANAŠAJO NA PRIHODNJI RAZVOJ NAŠEGA KRAJA IN NA KAKOVOST ŽIVLJENJA V ANKARANU.

 

Ankaran, 14.11.2011


SOGLASJE KRAJEVNE SKUPNOSTI ANKARAN ZA POSEGE V PROSTOR NA OBMOČJU NASELJA ANKARAN

 

Ankaran, 01.10.2011


IZVOLITEV DELOVNIH TELES SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI ANKARAN

 

Ankaran, 01.10.2011


KONSTITUIRANJE SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI ANKARAN

 

Ankaran, 28.07.2011


IZID REDNIH VOLITEV ČLANOV SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI ANKARAN 2011

 

Ankaran, 10.07.2011


VABILO – INVITO, ZBOROVANJE OBČANOV ANKARANA ASSEMBLEA DEI CITTADINI DEL COMUNE DI ANCARANO

 

Ankaran, 27.06.2011


OBČINA ANKARAN – ANACARANO JE USTANOVLJENA!

 

Ljubljana, 13.06.2011


POBUDA ZA PRESOJO USTAVNOSTI IN ZAKONITOSTI S PREDLOGOM ZA ZAČASNO ZADRŽANJE IZVRŠEVANJA.

 

Ankaran, 27.05.2011


ODPRTO PISMO OBČANKAM IN OBČANOM MOK OB OBČINSKEM PRAZNIKU MESTNE OBČINE KOPER.

 

Ankaran, 14.05.2011


DO USTANOVITVE OBČINE ANKARAN BO MORALO PRITI.

 

Ljubljana, 20.04.2011


JAVNI POZIV št. 6! VOLILKAM IN VOLICEM IZ ANKARANA!.

 

Ankaran, 05.04.2011


MATIČNI DELOVNI ODBOR DRŽAVNEGA ZBORA VNOVIČ ZAVRNIL USTANOVITEV OBČINE ANKARAN.

 

Ankaran, 09.02.2011


USTANOVITEV DRUŠTVENIH ORGANIZACIJ PRIPADNIKOV ITALIJANSKE NARODNE SKUPNOSTI IZ ANKARANA.

 

Ankaran, 24.01.2011


COSTITUZIONE DELLE ASSOCIAZIONI DEGLI APPARTENENTI ALLA COMUNITA’ NAZIONALE ITALIANA DI ANCARANO.

 

Ancarano, 24.01.2011


POSLANCI SLS VLOŽILI NOV ZAKON O USTANOVITVI OBČINE ANKARAN.

 

Ljubljana, 19.01.2011


DRŽAVNOZBORSKI ODBOR ZAVRNIL USTANOVITEV OBČINE ANKARAN IN POTRDIL USTANOVITEV OBČINE MIRNA.

 

Ljubljana, 18.01.2011


VLADA PREDLAGALA USTANOVITEV OBČINE ANKARAN.

 

Ljubljana, 15.12.2010


USTAVNO SODIŠČE PRITRDILO POBUDI V ZADEVI ŠT. U-I-137/10.

 

Ljubljana, 06.12.2010


USTAVNO SODIŠČE BO ODLOČITEV GLEDE ANKARANA IN MIRNE RAZGLASILO V PONEDELJEK 06.12.2010

 

Ljubljana, 01.12.2010


ANKARAN ŠE ZADNJIČ NA USTAVNO SODIŠČE – JAVNA OBRAVNAVA POBUDE ZA PRESOJO USTAVNOSTI IN ZAKONITOSTI ZAKONA O USTANOVITVI OBČIN TER DOLOČITVI NJIHOVIH OBMOČIJ

 

Ljubljana, 04.11.2010


NOVINARSKA KONFERENCA PREDSTAVNIKOV POBUDE TER KRAJEVNIH SKUPNOSTI ANKARAN IN MIRNA

 

Ljubljana, 12.05.2010


VLOŽENA LOČENA ZAKONA ZA USTANOVITEV OBČIN MIRNA IN ANKARAN

 

Ankaran, 04.05.2010


VLOŽENA USTAVNA PRITOŽBA

 

Ankaran, 29.04.2010


OBČINA ANKARAN (ŠE) NEUSTANOVLJENA

 

Ankaran, 22.04.2010


JAVNA PROŠNJA KRAJEVNE SKUPNOSTI IN CIVILNE POBUDE
ZA PODPORO ZAKONODAJNEMU POSTOPKU
USTANOVITVE OBČINE ANKARAN – ANCARANO

 

Ankaran, 02.04.2010


SPREJET ZAKON O USTANOVITVI OBČINE ANKARAN

Ankaran, 30.03.2010


VLADA RS DOLOČILA BESEDILO PREDLOGA ZAKONA

Ankaran, 12.03.2010


GLASOVANJE V DRŽAVNEM ZBORU

Ljubljana, 03.12.2009


TRENUTEK RESNICE!

Ankaran, 08.11.2009

Share