Doživetja

Obiskovalci se lahko sprehodijo med oljčniki in vinogradi ter spustijo z vrha polotoka vse do klifa, ki se na Debelem rtiču strmo spušča v morje.

 Odkrivanje Debelega rtiča

Foto: Jaka Ivančič
Prepadne stene klifa so visoke od 12 do 21 metrov. Klif poraščajo številne, avtohtone rastline, kamnito morsko dno pa zaradi plitvosti morja in dobre osvetljenosti gosti številne morske organizme. 

Poraščeno je z značilnimi algami ali na pesku z morsko travo cimodocejo, vmes pa se skrivajo številne živali: spužva žveplenjača, voščena morska vetrnica, ostriga, užitna klapavica, leščur, polž čokati volek, morski jež, morska kumara, mali morski pajek in druge.


Po Beblerjevi poti

Foto: Manuel Kalman
Beblerjeva pot, poimenovana po dr. Alešu Beblerju – Primožu, je pešpot, ki vodi iz središča Ankaran na Črni vrh in v Hrvatine, od tam pa v Božiče, kjer se čez Sanatorski hrib spet spusti k morju, natančneje k Sv. Katarini in nazaj v središče Ankarana. 

Na Sv. Katarini lahko pohodniki odkrivajo školjke na pokopališču školjk in prisluhnejo številnim pticam, ki tam gnezdijo. Na slanem travniku tik ob Sv. Nikolaju lahko občudujejo avtohtone rastline in si v parku ogledajo spomenik, posvečen dr. Alešu Beblerju – Primožu.


Plaže za vse okuse

Foto: Občina Ankaran
Ankaran ponuja možnost kopanja na več urjenih plažah, ki zadovoljijo tako tiste, ki izbirajo živahno in urejeno okolje, kot tudi tiste, ki iščejo pristne naravne kotičke.

Vse plaže povezuje brezplačni poletni avtobus.Prireditve v Ankaranu

Foto: Aleš Rosa
Pestro kulturno dogajanje v Ankaranu omogoča občanom in ostalim obiskovalcem obilico možnosti kulturnega udejstvovanja. Občina Ankaran poleg različnih prazničnih prireditev organizira še dva tradicionalna ter zelo priljubljena festivala. 

Poletje v Ankaranu se odvija skozi poletne mesece, od junija do septembra, pozimi pa prinaša pestro dogajanje December v Ankaranu.

Več si lahko preberete na spletnem naslovu www.prireditve-ankaran.si.