Ankaranska knjižnica z vračilomatom

Knjižnica Ankaran ima novo pridobitev, ki bo občanom olajšalo vračilo knjig. Pred vhodom v knjižnico je slovesno predan v uporabo nov vračilomat, ki uporabnikom omogoča varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig, 24 ur na dan.

Vračilomat Ankaran (foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper)Novi vračilomat je bil predstavljen in predan v uporabo v družbi dramaturginje, urednice, publicistke, kritičarke in Beletrinine trubadurke Petre Pogorevc, 8. junija, ko praznujemo dan Primoža Trubarja. Poleg predstavitve knjige Petre Pogorevc "RAC", je navzoče z glasbenim nastopom navdušil Lean Kozlar - Luigi.

V obdobju, ko nas je presenetila covid resničnost, so se bili primorani prilagoditi razmeram tudi v knjižnici. Delo so ves čas prilagajali tako, da so se čim bolj približali uporabnikom in jim ob tem omogočali varno, brezstično izposojo, z novim vračilomatom pa jim od včeraj omogočajo tudi popolnoma varno in brezstično vračilo knjig. Vračilomat bo uporabnikom na voljo vsak dan v tednu, 24 ur na dan.

Novo pridobitev je pozdravila tudi podžupanja Martina Angelini. Skupaj z direktorjem ankaranske knjižnice sta svečano otvorila in v uporabo predala vračilomat, ki je izjemno dobrodošla pridobitev. Njegova uporaba je hitra in preprosta, saj bodo uporabniki knjige enostavno spustili skozi režo, medtem ko bodo knjižničarji vsak delovni dan poskrbeli, da bodo knjige redno in dosledno vrnjene na knjižne police.

Predaja vračilomata v uporabo, 8. junij 2021 (foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper)

"Hvaležni smo, da nam je občina Ankaran omogočila nakup vračilomata, ki bo našim uporabnikom zagotovo omogočil lažji in za današnje razmere, ko živimo v covid resničnosti, predvsem varen način vračila knjig. Ob tem naj izpostavim, da je vračilomat še toliko bolj pomembna pridobitev, saj se je v lanskem letu število naših aktivnih članov povečalo za kar 12 odstotkov. Hvala, da ste tudi v tako težkih časih, kot je obdobje epidemije z nami, da nam zaupate in skupaj z nami gradite ter dokazujete, kako zelo pomembna je bralna kultura," je ob tem dejal direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja David Runco.