Pojdite na vsebino

Delavnica za mlade: vzpostavitev Mladinskega središča Ankaran

delavnica-4
Delavnica mladih za vzpostavitev Mladinskega središča Ankaran. Foto: Občina Ankaran

V Medgeneracijskem središču Ankaran je 14. decembra potekala delavnica na temo vzpostavitve Mladinskega središča Ankaran, ki jo je občina pripravila, da bi slišala misli, pričakovanja in predloge predstavnikov mladih, ki imajo najpristnejši in najresničnejši stik z željami in potrebami mladih.

Ankaranski mladostniki potrebujejo prostor za druženje, ustvarjanje in druge aktivnosti. Delavnico sta vodila mlada arhitekta Gašper Skalar in Lovrenc Kolenc, ki sta tudi snovalca projektne naloge za vzpostavitev Mladinskega središča Ankaran in sta na delavnici predstavila nekaj referenčnih primerov mladinskih centrov po svetu. Na povabilo občine so se odzvali predstavniki osnovnošolske, dijaške in študentske generacije. Njihova videnja in predlogi so izhodišča za pripravo projektne naloge, ki bo podlaga vzpostavitvi mladinskega središča. Med predlogi mladih so izstopale želje po vzpostavitvi prostorov za skrb za duševno zdravje mladih, ustvarjanje, druženje, učenje, pripravo hrane, snemalni studio, mini oder, projekcijo filmov ipd.

Delavnice se je udeležil župan Gregor Strmčnik in prisluhnil željam mladih, ob tem pa poudaril, da je vzpostavitev prostora zanje eden od pomembnejših projektov občine. Na delavnici so sodelovali tudi direktor občinske uprave Iztok Mermolja in strokovne službe investicij ter družbenih dejavnosti.

 

Fotogalerija