Pojdite na vsebino

Druga redna dezinsekcija

Kanalizacija jašek
Zatiranje insektov izvajajo z obrizgavanjem in zaplinjevanjem jaškov na javnih površinah.

V obdobju od 30. septembra do 3. oktobra 2024 bo po naročilu Marjetice Koper d.o.o. pooblaščeno podjetje Radit Koper v Ankaranu izvedlo prvi del druge redne dezinsekcije javno dostopnega kanalizacijskega omrežja na javnih površinah.

Nadzor nad  populacijo insektov se bo izvajal z obrizgavanjem in zaplinjevanjem jaškov na javnih površinah ter zaplinjevanjem kanalizacijskih cevi/vodov. 

V podjetju Radit Koper ob tem poudarjajo, da izvedba dezinsekcije javno dostopnega dela kanalizacije ne more odpraviti težav znotraj objektov, to je tam, kjer se ščurki hranijo in razmnožujejo. Zato pozivajo, da se zainteresirani občani priključijo skupni akciji in poskrbijo za odpravo težave v svojih objektih. 

Občani lahko sodelujete pri dezinsekciji že s posredovanjem lokacij, kjer ste opazili škodljivce. Upravnike večstanovanjskih zgradb, lastnike gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so z zakonom dolžni opravljati redno dezinsekcijo in deratizacijo, pa vabijo k sodelovanju tako, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj bo zatiranje škodljivcev uspešnejše, če bo opravljeno na celotnem območju in bo vsak opravil svoje dolžnosti.

V primeru slabega vremena se urnik izvedbe del zamakne.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na e-poštni naslov radit@siol.net ali telefonsko številko 068 138 831.