Pojdite na vsebino

Evropski teden mobilnosti: Župani za volani

Župani za volani 2024 2
Župan Gregor Strmčnik je v okviru akcije Župani za volani popeljal po opravkih gospo Emilijo Cotič Zajc. (Foto: Občina Ankaran)

V okviru akcije Župani za volani, ki je del Evropskega tedna mobilnosti, je župan Gregor Strmčnik danes sedel za volan vozila Zavoda Sopotniki in popeljal starejšo občanko po opravkih.

Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, in spodbuja trajnostno mobilnost v mestih in naseljih, se Občina Ankaran pridružuje že osmo leto zapovrstjo. V okviru izvajanja šolskih in vrtčevskih aktivnosti trajnostne mobilnosti je v tem tednu zaprto parkirišče ob šoli in vrtcu. Parkirne površine bodo namenjene izključno otrokom in izvajanju aktivnosti, ki spodbujajo trajnostno mobilnost. 

Župani za volani 2024Župan Gregor Strmčnik z Emilijo Cotič Zajc, ki je redna uporabnica storitev Zavoda Sopotniki. (Foto: Občina Ankaran)

Občina Ankaran se vsako leto pridružuje tudi akciji Župani za volani, ki je ena izmed aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti. Župan Gregor Strmčnik je tako danes zjutraj sedel za volan vozila Zavoda Sopotniki in popeljal starejšo občanko, Emilijo Cotič Zajc, po opravkih v Koper. Zahvalila se mu je za prevoz ter za prijeten klepet in izrazila hvaležnost tudi vsem prostovoljcem, ki v okviru Zavoda Sopotniki zagotavljajo brezplačne prevoze starejšim občanom Ankarana. "Odlično je, da so nam Sopotniki na voljo. Meni pridejo zelo prav," je zadovoljna.



vracasepoletniavtobuslogotipi