Pojdite na vsebino

Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo

Računalnik pexels
S tretjim javnim pozivom za dodelitev računalniške opreme v izposojo je javni štipendijski sklad bistveno razširil krog upravičencev. (Foto: pexels)

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 26. avgusta objavil tretji javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Prijave sprejemajo do 30. septembra oziroma do razdelitve razpoložljive računalniške opreme.

Gre za tretji javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024, s katerim se je (v primerjavi s prvima dvema pozivoma)  bistveno razširil krog upravičencev.  

Na javni poziv se lahko prijavi vlagatelj, ki izpolnjuje naslednja dva pogoja:

1. je upravičen do otroškega dodatka, uvrščen v razpon med prvim in vključno šestim dohodkovnim razredom oziroma je rejnik z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otroka;

2. ima vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Namen pozivov za dodelitev računalniške opreme je povečanje digitalne vključenosti prebivalstva. Izbrani kandidati bodo računalnike prejeli v izposojo za dve leti, to obdobje pa se bo lahko nato na predlog upravičenca podaljšalo. V primeru, da bo po poteku obdobja izposoje knjigovodska vrednost računalniške opreme enaka nič, jo bo sklad upravičencu oddal v trajno last.

Vsak računalnik ima nameščen operacijski sistem Linux ter programe za urejanje dokumentov, slik, ogled multimedijskih vsebin, brskanje po spletu in komunikacijo.

Na javni poziv se je mogoče prijaviti do 30. septembra oziroma do razdelitve razpoložljive računalniške opreme.

Več o pozivu in prijavi nanj lahko preberete tu.

Poziv izposoja računalnikov