Pojdite na vsebino

Občina Ankaran je Občina po meri invalidov

studiodor13122022podelitevlistineankaran-16
Župan Strmčnik je prejel listino in skulpturo Občina po meri invalidov. Foto: Studio d`Or

Občini Ankaran je Zveza delovnih invalidov Slovenije 13. decembra slovesno podelila listino in skulpturo Občina po meri invalidov.

Gre za slovesen zaključek triletnega projekta, h kateremu je občina pristopila že v letu 2019 in v sklopu katerega je bilo opravljenih več aktivnosti za zagotavljanje večje kakovosti življenja invalidov in ranljivih družbenih skupin nasploh. 

Župan Gregor Strmčnik in predsednica društva invalidov Koper Tatjana Koblar sta prejela listino in skulpturo Občina po meri invalidov. Na sliki od leve proti desni: član upravnega odbora Zveze delovnih invalidov Slovenije Rajko Žagar, župan Gregor Strmčnik, članica projektnega sveta Zveze delovnih invalidov Slovenije mag. Andrejka Fatur Videtič in Tatjana Koblar, predsednica Društva invalidov Koper.

Svečana podelitev listine Občina po meri invalidov je potekala 13. decembra s krajšim kulturnim programom, v katerem sta nastopila flavtistka Jelena Pešič in kitarist Svetlin Markov. Zbrane je najprej nagovoril član upravnega odbora Zveze delovnih invalidov Slovenije gospod Rajko Žagar, nato je predsednica Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Mateja Toman spregovorila o pomenu aktivnosti invalidov za urejanje njihovega položaja.

Članica projektnega sveta Zveze delovnih invalidov Slovenije mag. Andrejka Fatur Videtič je podala obrazložitev za podelitev listine Občina po meri invalidov. Povedala je, da je projekt vzpodbudil odgovornost in povezanost aktivnosti vseh odgovornih nosilcev v lokalni skupnosti. Okrepila sta se vloga in odgovornost župana, občinskega sveta in občinske uprave, tako da so uspeli akcijsko učinkovito povezati vse dejavnike na lokalnem nivoju, in ustvariti sodelujoče delovanje celotne skupnosti, ki podpira aktivnosti za uresničevanje izenačenih možnosti invalidov kot enakopravnih občanov. Projekt je sprejet kot priložnost in možnost za novo kakovost življenja vseh občanov in ne le invalidov. Občina se odgovorno odziva in uresničuje interese in potrebe vseh invalidov ob upoštevanju njihovih specifičnosti in značilnosti lokalne skupnosti.«

Žagar je nato županu Gregorju Strmčniku in predsednici Društva invalidov Koper Tatjani Koblar izročil listino in skulpturo »Občina po meri invalidov«. Strmčnik se je zahvalil za izkazano priznanje občini in nagovoril zbrane; za priznanje se je zahvalila tudi Koblarjeva.

Svečana podelitev listine Občina po meri invalidov je dodobra napolnila Medgeneracijsko središče Ankaran. Foto: Studio d`Or.

Krajši kulturni program sta pripravila flavtistka Jelena Pešič in kitarist Svetlin Markov. Foto: Studio d`Or. 

ZAHVALA ŽUPANA PROSTOVOLJCEM

V sklopu dogodka je župan Strmčnik z zahvalo nagovoril tudi vse prostovoljce, ki skrbijo, da je življenje v Ankaranu lepše. Izpostavil je pomen prostovoljstva v lokalni skupnosti in prispevek prostovoljcev in prostovoljk k nastanku občine.


 Foto: Prostovoljci vozniki pri Sopotnikih s koordinatorko enote, fotograf: Studio d'Or 

Fotogalerija