Pojdite na vsebino

Občina zagotavlja brezplačne avtobusne prevoze za ankaranske šolarje

Šolski avtobus 1
Šolarjem OŠ Ankaran sta za pot v šolo in domov zjutraj in popoldne na voljo dva šolska avtobusa. (Foto: Občina Ankaran)

Občina Ankaran med šolskim letom zagotavlja brezplačne šolske avtobusne prevoze za učence Osnovne šole Ankaran in učence Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

V poletnih mesecih je občina z izvedbo javnega naročila izbrala najugodnejša ponudnika za izvajanje avtobusnih prevozov za učence Osnovne šole Ankaran in za učence, ki obiskujejo Osnovno šolo z italijanskim učnim jezikom Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Kopru. Izbrani ponudnik za prevoze znotraj občine je podjetje Arriva d.o.o., prevoze med Ankaranom in Koprom pa v tem šolskem letu opravlja prevoznik Mahne d.o.o..

Do brezplačnega avtobusnega prevoza do OŠ Ankaran so upravičeni otroci, ki živijo več kot štiri kilometre od šole ter na prepoznanih nevarnih odsekih v kraju. Tako zjutraj kot po pouku na dveh relacijah (od Lazareta do Ankarana ter od zaselka Na logu do Ankarana) vozita dva Arrivina avtobusa, ki obakrat opravita po dva dovoza oziroma odvoza.

Občina Ankaran je obenem zagotovila tudi brezplačen prevoz otrok s posebnimi potrebami. Šolskim prevozom je občina v proračunu za leto 2024 namenila 153.625 evrov.

Šolski avtobus urnik AnkaranUrnik Arrivinih avtobusov, ki prevažata učence OŠ Ankaran.


Šolski avtobus urnik PPVUrnik avtobusnih prevozov za učence OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio