Pojdite na vsebino

Očistimo Ankaran in Krajinski park Debeli rtič!

Čistilna akcija 24 plakat

Ljubiteljice in ljubitelji narave, vljudno vabljeni, da se nam v soboto, 6. aprila, pridružite na čistilni akciji na območju Ankarana in Krajinskega parka Debeli rtič.

Čistilno akcijo, ki jo pripravljamo na vseslovenski dan za spremembe in v sklopu svetovnega dneva Zemlje, bomo začeli ob 9.30 z zborom na osrednjem peščenem parkirišču na Debelem rtiču. Občina Ankaran in Krajinski park Debeli rtič organizirata akcijo v okviru aktivnosti pri strateškem projektu Poseidone, ki je del programa Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027.

Pri čiščenju nam bodo pomagali: Športno društvo Ankaran, Pomorsko društvo Ankaran, predstavniki projekta REMEDIES, ki je del programa Obzorje Evropa z nazivom Misija zdravi oceani, morja, obalne in celinske vode, služba za varstvo obalnega morja (SVOM), Direkcija Republike Slovenije za vode s koncesionarjem VGP Drava, potapljaška enota Slovenske vojske, društvo Naredi Nekaj za Naravo, Slovenska filantropija z namestitvenim centrom Debeli rtič, skavti in drugi prostovoljci. 

Namen akcije je prispevati k čistejšemu okolju in ozaveščati javnost o onesnaženosti slovenske obale ter pomenu biotske raznovrstnosti. Prostovoljce vljudno prosimo, da s seboj prinesejo svoje rokavice in tudi tako pripomorejo k zmanjšanju števila odpadkov

Spomnimo, da prostovoljno delo, kot je na primer sodelovanje na čistilni akciji, predstavlja obliko družbene angažiranosti, ki ankaranskim dijakom in študentom daje možnost višanja občinske štipendije za korekcijski količnik 1,3.