Pojdite na vsebino

Odbor Inplaninec zaključil Slovensko planinsko pot v Ankaranu

"Za nas ni nikjer prav nobenih ovir, je naš odločen korak, cilj lahko doseže vsak!" pravijo verzi himne InPlanincev.

Odločen korak, ki opisuje zagnanost in neomajno voljo slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih planincev in tistih z drugimi oviranostmi. V soboto, 23. 9. 2023, so v družbi svojih spremljevalcev, neutrudnih prostovoljcev, v Centru Slovenske Istre na Debelem rtiču zaključili svoj pohod po celotni Slovenski planinski poti.

InPlaninec_1"Za nas ni nikjer prav nobenih ovir, je naš odločen korak, cilj lahko doseže vsak!"

Veličasten dosežek vseh InPlanincev se je zaključil hkrati s 70. obletnico slovenske planinske poti in 130. Obletnico Planinske zveze Slovenije, na dan športa in dan slovenskega znakovnega jezika. Občina Ankaran je z veseljem gostila tako plemenit in srčen dogodek in pomagala pri organizaciji, župan Gregor Strmčnik pa je zbrane tudi pozdravil in jim izrekel dobrodošlico. 

InPlaninec_5Župan Gregor Strmčnik je pozdravil udeležence zaključnega dela Slovenske planinske poti ter jim izrekel toplo dobrodošlico v Ankaranu. 

Občina Ankaran z veseljem podpira take projekte in dohodke, ki imajo v središču človeka, še posebej tiste skupine, ki se v življenju srečujejo z različnimi ovirami. Program, v katerem je bilo čutiti iskreno veselje in srečo vseh ob tako pomembnih dosežkih, je hudomušno povezovala Urška Vučjak Markež, po podelitvi priznanj SPZ in zahvalah vsem, ki so pri tem pomagali, pa se je druženje nadaljevalo ob malici in glasbi skupine Zvita feltna.

InPlaninec_2Odbor InPlaninec je svojo planinsko pot zaključil na Debelem rtiču, kjer je bilo v Centru Slovenske Istre izpeljan sprejem in zaključno srečanje. 

InPlaninec_3Župan Gregor Strmčnik, vodja programa Inplaninec Jurček Nowak in predsednik Planinske zveze Jože Rovan.