Pojdite na vsebino

PODJETNO NAD IZZIVE – nov program za bodoče podjetnike – 5. razpis

pexels-david-mceachan-90333
Foto: Pexels.com

Regionalni razvojni center Koper s svojimi projekti spodbuja in podpira razvoj novih podjetnikov. S projektom PODJETNO NAD IZZIVE – PONI Obalno-kraška mentorsko in finančno se podpira posameznike, ki se na podjetniško pot šele odpravljajo.

Objavljen je 5. javni razpis za vključitev udeležencev v program PONI. Rok za oddajo vloge je 26. 8. 2022. Izbrani udeleženci bodo z delom pričeli 1. 10. 2022. Več o programu PONI in 5. javnem razpisu najdete na spletni strani www.rrc-kp.si. 

Program PONI

GLAVNI NAMEN: Podjetniško usposabljanje oseb, ki si želijo realizirati svojo podjetniško idejo. Cilj projekta je zagon novih podjetij.

CILJNA SKUPINA: Potencialni podjetniki (osebe s podjetniškimi idejami) ne glede na starost, spol in izobrazbo. Pogoj je, da izkazujejo namen in interes za podjetništvo.

VSEBINA: Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev. V tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno podjetniško pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo usposobljenih svetovalcev bodo izdelali poslovni model in poslovni načrt. Povezovali so bodo s podjetniki v spodbudnem in dobro opremljenem podjetniškem okolju

VKLJUČITEV V PROJEKT: Vključitev v projekt bo potekala s prijavo na javni razpis za vključitev v projekt, ki bo objavljen na spletni strani RRC Koper. Med prijavljenimi kandidati bo izbranih do 10-11 oseb. V celotnem obdobju izvajanja bo v projekt vključenih 62 udeležencev.  

OBDOBJE IZVAJANJA: 2020-2023. Do konca projekta bo objavljen še 6. razpis v novembru 2022.   

Peta skupina PONI bo z delom pričela oktobra 2022.

CILJ PROJEKTA so novoustanovljeni poslovni subjekti (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). Rezultat, ki ga zasledujemo zajema vključitev 62 potencialnih udeležencev v program usposabljanja projekta PONI, izdelanih 62 novih poslovnih načrtov in na trgu prestavljenih minimalno sprejemljivih produktov ter 30 % (oziroma 19) novoustanovljenih poslovnih subjektov na območju obalno-kraške regije v celotnem obdobju.

Dodatne informacije: Tina Jančar Matekovič, elektronska pošta: tina.matekovic@rrc-kp.si, 05 663 75 90