Pojdite na vsebino

Skorajšnji zaključek izgradnje pokopališča in interes občanov za prekop posmrtnih ostankov pokojnikov

Občane, ki razmišljate o prekopu posmrtnih ostankov svojih pokojnikov na novo pokopališče v Ankaranu, prijazno prosimo, da Občino Ankaran o tem obvestite s pričujočim vprašalnikom, ki je zgolj informativne narave in v ničemer ni zavezujoč. Obrazec lahko izpolnite preko spleta ali v tiskani obliki.

Gradnja pokopališča v Ankaranu se približuje koncu. Predlog Odloka o pogrebni in pokopališki dejavnosti v Občini Ankaran je pripravljen in bo v sprejemanju na septembrski seji občinskega sveta, nakar bo ankaransko pokopališče s pokopališkim redom podrobneje predstavljeno občanom in javnosti. 

Ankaransko pokopališče je sodobno zasnovano, umeščeno na eno najlepših lokacij naše občine in je že danes deležno pohvalnih ocen javnosti. Pokopališče ima 110 krstnih grobov, 246 talnih žarnih grobov in 180 zidnih žarnih grobov, vsebuje pa tudi odprti prostor za raztros. Na lastno pokopališče smo čakali več kot 25 let in medtem bili primorani svojce in bližnje pokopavati na šestih okoliških pokopališčih v sosednjih občinah. Že med gradnjo smo začeli prejemati precej vprašanj v zvezi z možnostjo prekopov/prenosov posmrtnih ostankov pokojnikov na novo ankaransko pokopališče. Da bi lahko ocenili obseg pričakovanih prekopov in v nadaljevanju pripravili potrebno za izvedbo pogrebov, pa na občini potrebujemo konkretnejše informacije. 

pokopalisce Ankaran 22 8 2024Izgradnja pokopališča v Ankaranu se zaključuje. (foto: Občina Ankaran) Občanke in občane, ki razmišljate o prekopu oz. prenosu posmrtnih ostankov svojih pokojnikov na novo pokopališče Ankaran, prijazno prosimo, da Občino Ankaran o tem obvestite s pričujočim vprašalnikom, ki je zgolj informativne narave in v ničemer ni zavezujočVprašalnik lahko izpolnite preko spleta ali pa v tiskani obliki. Tiskani obrazec so občani prejeli v poštne nabiralnike, izpolnjenega oddate na sedežu Občinske uprave Občine Ankaran, Regentova 2 ali preko e-pošte na naslov info@obcina-ankaran.si

Za izvedbo prekopa je potrebno pri obstoječem upravljalcu pokopališča, kjer je trenutno pokopan vaš pokojnik, predhodno preveriti, ali je prekop posmrtnih ostankov pokojnika možen oz. ali so za prekop izpolnjeni zakonski pogoji, ter ob tem preveriti tudi ceno oziroma strošek prekopa. Pridobljene podatke s tem vprašalnikom sporočite Občini Ankaran.

Za več informacij vam je na voljo Oddelek za gospodarske dejavnosti na telefonski številki 05 66 53 030 ali elektronskem naslovu ogd@obcina-ankaran.si.