Pojdite na vsebino

Srečno, dragi šolarji!

Prvi šolski dan 01
Prvošolčki so se razveselili družbe policistke Pike, medvedje maskote Policijske uprave Koper.

Ob prvem šolskem dnevu smo v Osnovni šoli in vrtcu Ankaran izrekli dobrodošlico vsem šolarjem, prav posebnega sprejema pa je bilo deležno 31 prvošolčkov, ki so prvič prestopili šolski prag. Nadvse veseli so bili družbe policistke Pike, medvedje maskote Policijske uprave Koper.

Ravnateljica OŠ Ankaran Željka Adamčič je otrokom položila na srce, naj bodo marljivi učenci, naj bodo spoštljivi do sebe in drugih ter naj se zavedajo, da »se v šoli ne učimo le iz knjig in zvezkov, ampak se učimo sodelovanja z ostalimi, medsebojne pomoči, učimo se za življenje«. Poudarila je, naj tudi starši spodbujajo svoje otroke pri šolskem delu, vendar na način, da bi otroci čim prej postali samostojni. 31 prvošolčkov, ki sta ju v vsaka v svoj oddelek sprejeli razredničarki Mojca Srpčič in Lucija Peca, so čez šolski prag popeljali devetošolci, nakar so v šolski telovadnici lahko uživali ob lutkovno glasbeni predstavi Nike Solce O lisički zviti tički in drugih zverinicah.

 Prvi šolski dan 03Novim šolskim dogodivščinam naproti se je danes podalo 270 učenk in učencev OŠV Ankaran.  Prvi šolski dan 04Ravnateljica Željka Adamčič 

Tako starejše kot najmlajše šolarje je danes pozdravil tudi župan Gregor Strmčnik. »V Ankaranu smo šolo in vrtec postavili v središče naše lokalne skupnosti. Zelo smo veseli, da otroci radi prihajajo v šolo, zato je vsak prvi šolski dan praznični dan. Vsem otrokom želim, da bi se v šoli imeli prijetno, da bi se imeli radi in bi se počutili varne,« jih je nagovoril. Z lepimi željami sta ravnateljica in župan v novo šolsko oziroma vrtčevsko leto pospremila tudi malčke iz Vrtca Ankaran, ki so jim na vrtčevskem dvorišču pripravili pravcato mini zabavo.

Prvi šolski dan 02Prvošolčke sta v 1.A in 1.B sprejeli razredničarki Mojca Srpčič in Lucija Peca ...

Prvi šolski dan 06... čez šolski prag pa so jih pospremili devetošolci.

Prvi šolski dan 05Tako starejše kot najmlajše učence OŠ Ankaran je pozdravil tudi župan Gregor Strmčnik.

Prvi šolski dan 07V novo šolsko leto so zarajali tudi otroci iz Vrtca Ankaran.V sodelovanju z Občino Ankaran in OŠ Ankaran so ankaranske prvošolčke letos dodatno razveselile predstavnice Policijske uprave Koper, ki so s seboj pripeljale simpatično medvedjo maskoto, policistko Piko. Tudi z njeno pomočjo policija osvešča o varnosti v prometu, ki je izjemnega pomena zlasti v prvih šolskih dneh. »Vse udeležence v prometu pozivamo, naj upoštevajo prometne znake, vozniki naj ne vozijo pod vplivom alkohola, naj so še posebej pozorni ob prehodih za pešce ter naj poskrbijo za varnost svojih in tudi drugih otrok. Otrokom pa želimo veselo, poučno in uspešno šolsko leto,« je priporočila PU Koper povzela policistka Elza Omeraševič.

Policisti so sicer danes – kot običajno ob začetku šolskega leta – skupaj z redarji, prostovoljci in drugimi službami, aktivno skrbeli za varnost na vseh cestnih povezavah v bližini šol in na šolskih poteh. V Ankaranu so se »rumenim jopičem« kot prostovoljci pridružili tudi študentje, ki si tudi na ta način lahko pridobijo dodatne točke za dvig občinskih štipendij, ter člani Društva upokojencev in starejših občanov Ankaran, s čimer smo v prostovoljstvu združili različne generacije. Naj ta aktivnost služi kot zgled sodelovanja tudi ob drugih priložnostih.

Prvi šolski dan 09Ankaranski "rumeni jopiči", ki v prvih šolskih dneh skrbijo, da pridejo otroci varno do šole, so odličen zgled medgeneracijskega sodelovanja.


Foto: Občina Ankaran