Pojdite na vsebino

Vračilomat: Nova pridobitev za knjižnico

Knjižnica Ankaran ima novo pridobitev - vračilomat, ki bo nameščen tik pred vhodom v ankaransko knjižnico in bo strankam omogočal varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig.

Vracilomat (foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper)Novi vračilomat bodo v družbi dramaturginje, urednice, publicistke, kritičarke in Beletrinine trubadurke Petre Pogorevc, javnosti predstavili 8. junija, ob 18. uri, ko praznujemo dan Primoža Trubarja. Dogajanje bo z glasbeno točko popestril tudi vsestranski glasbenik Lean Kozlar – Luigi.

V obdobju, ko nas je presenetila covid resničnost, smo se bili primorani prilagoditi razmeram. V Knjižnici Ankaran smo delo ves čas prilagajali tako, da so se čim bolj približali uporabnikom in jim ob tem omogočali varno, brezstično izposojo, z novim vračilomatom, pa jim bomo omogočili tudi popolnoma varno in brezstično vračilo knjig. Vračilomat bo uporabnikom na voljo vsak dan v tednu, 24 ur na dan.

»Hvaležni smo, da nam je občina Ankaran omogočila nakup vračilomata, ki bo našim uporabnikom zagotovo omogočil lažji in za današnje razmere, ko živimo v covid resničnosti, predvsem varen način vračila knjig,« je ob tem dejal direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja David Runco.

Nova pridobitev je izjemno dobrodošla, uporaba pa hitra in preprosta, saj bodo uporabniki knjige enostavno spustili skozi režo vračilomata, medtem ko bodo knjižničarji vsak delovni dan poskrbeli, da bodo knjige redno in dosledno vrnjene na knjižne police. 

Vabljeni v torek, 8. junija, ob 18. uri, na otvoritev novega vračilomata v knjižnici Ankaran.

Za obisk prireditve morajo obiskovalci imeti eno od naslednjih potrdil:

  • hitri test na corona virus, ki ni starejši od 24 ur
  • PCR test
  • potrdilo o cepljenju
  • potrdilo o prebolelosti COVID-19