Pojdite na vsebino

Zapore cest v Ankaranu v času Istrskega kolesarskega maratona

IKM 23 - udeleženci
Na 11. Istrskem kolesarskem maratonu, ki ga pripravlja Kolesarsko društvo Raketa, pričakujejo več kot 700 rekreativnih kolesarjev in še vsaj dvakrat toliko ostalih obiskovalcev

V soboto in nedeljo, 12. in 13. oktobra, bo vse štiri občine slovenske Istre povezal 11. Istrski kolesarski maraton (IKM). Njegovo osrednje prizorišče bo letos v središču Ankarana, kjer bodo oba dneva v veljavi prometne zapore.

Osrednje prizorišče Istrskega kolesarskega maratona bo na območju parkirišča ob Regentovi ulici (nasproti pošte). Zaradi priprave prizorišča na tem parkirišču od srede, 9. oktobra, popoldan ne bo več mogoče parkirati, zapora pa bo veljala do nedelje, 13. oktobra,  do 22. ure. 

Istrski kolesarski maraton se bo začel v soboto, 12. oktobra, ob 13. uri z otroškim kolesarskim festivalom, ki bo vključeval kolesarski poligon za otroke, družinski kolesarski izlet ter otroško ustvarjalnico Rižanskega vodovoda Koper. Ob 15. uri se bodo najmlajši kolesarji (otroci do 6. leta starosti) s poganjalčki in kolesi podali na mini maraton po 200 oziroma 400 metrov dolgi progi. V ta namen bosta od 15. ure do 15.50 za promet zaprta del Regentove ulice in del Jadranske ceste (Prikaz 1).

IKM Zapora sobotaPrikaz 1: Zapora cest v soboto, 12. oktobra, med 15.00 in 15.50

Glavni del te rekreativne kolesarske preizkušnje, ki bo kolesarskim navdušencem ponudila tri različne trase v dolžini 15, 48 in 78 kilometrov, bo sledil v nedeljo, 13. oktobra.  Štart maratona bo ob 10. uri z osrednjega prizorišča v Ankaranu, kjer bo od jutra vabila k obisku tudi istrska tržnica s predstavitvijo lokalnih ponudnikov kulinarike in obrti ter turističnih in kolesarskih ponudnikov.

V nedeljo bodo vse od 8. do 16. ure v veljavi enake prometne zapore kot v soboto popoldan (Prikaz 2), medtem ko bo v času štarta maratona, med 9.30 in 10.05 zapora na delu Regentove predvidoma podaljšana vse do uvoza pri pošti oz. pekarni, kar pomeni, da v tem času z avtomobilom ne bo mogoče dostopati do osrednjega parkirišča pred trgovino (Prikaz 3).

IKM zapora nedelja 1Prikaz 2: Zapora cest v veljavi v nedeljo, 13. oktobra, od 8. do 16. ure

IKM zapora nedelja 2Prikaz 3: zapora cest v veljavi v nedeljo, 13. oktobra, med 9.30 in 10.05

Udeležence v prometu pozivamo k upoštevanju prometnih zapor ter k previdnosti in strpnosti ob povečani prisotnosti kolesark in kolesarjev na naših cestah.

Na spletni strani Istrskega kolesarskega maratona si lahko ogledate tudi ostale prometne zapore, ki bodo v veljavi konec tedna, ter predstavitev kolesarskih tras in spremljevalnega programa.