Pojdite na vsebino

Zaživela turistična spletna stran Visit Ankaran

Visit Ankaran
Visit Ankaran

Zaživela je nova turistična spletna stran Visit Ankaran, ki na privlačen in interaktiven način predstavlja eno od vodilnih destinacij slovenske Istre, Ankaranski polotok.

Stran je nastala na podlagi ugotovitev projekta, povezanega z oblikovanjem destinacijske znamke, ki je pokazal, da se ljudje v Ankaran radi vračajo zaradi zelene narave, morja in miru, ki ga nudijo številni ankaranski kotički.

Turistična spletna stran Visit Ankaran je nastala z namenom, da bi lahko domačinom in domačim ter tujim obiskovalcem v strnjeni obliki nudili čim več informacij, kako na zanimiv način preživeti prosti čas na Ankaranskem polotoku, ki ga marsikdo zaradi neokrnjene, zaščitene narave doživlja kot »otok zelenih zakladov« slovenske obale.

Na novem spletnem portalu je destinacija predstavljena na zanimiv, privlačen način, z vrhunskimi fotografijami Jake Ivančiča, ki je tudi prvi ambasador Krajinskega parka Debeli rtič. Vsebine Visit Ankaran so pestre in raznolike, vključujejo doživetja ter turistično ponudbo, navigacija je preprosta, stran pa odzivno oblikovana v treh jezikih. 

Nova spletna stran je poleg družbenih omrežij ključno digitalno orodje, s katerim so predstavljene usmeritve lokalne skupnosti, ki si želi vzdržnega, trajnostnega, zelenega, avtentičnega in ne množičnega turizma. Je tudi platforma, na kateri se lahko predstavijo lokalni turistični ponudniki, vzpostavljena pa je tudi povezava do spletne strani Booking.com, kjer lahko turisti rezervirajo nastanitve. Pomembna dela spletne strani sta tudi zavihek Krajinskega parka Debeli rtič in pa povezava na Prireditve Ankaran, kjer bo dogajanje vse do konca poletne sezone še zelo pestro. Na strani so sicer predstavljeni še zgodovina ankaranskega polotoka, naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti ter uporabni nasveti, za čim bolj prijetno bivanje na Ankaranskem polotoku.


Na Ankaranskem polotoku zadovoljni s prvim delom turistične sezone

Podatki, ki zajemajo prvo polovico leta, kažejo, da bo leto 2019 uspešno. Zabeležili smo namreč 27 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani, in sicer dobrih 107 tisoč nočitev. Od tega je bilo največ domačih turistov (64,4 %), sledili so nemški (6,6 %), avstrijski (6 %), italijanski (5,2 %) in srbski gosti (3,4 %). Prav tako je dobro obiskan Turistično-informacijski center v središču kraja. Zelo priljubljene pa so tudi prireditve festivala Poletje v Ankaranu, ki se letos odvija na treh lokacijah – novo prizorišče je v Adrii Ankaran. S številkami, predvsem junijskimi, pa so zadovoljni tudi ponudniki turističnih nastanitev, ki se nadejajo, da bo avgust še boljši.