Pojdite na vsebino

Kurilna sezona je tu, FOCUS gospodinjstvom z nizkimi dohodki omogoča brezplačno energetsko svetovanje na Obali

V zimskih mesecih se poveča tveganje za energetsko revščino. Društvo Focus bo gospodinjstvom z nizkimi dohodki na pomoč priskočilo z brezplačnim energetskim svetovanjem v gospodinjstvih, napravami za varčevanje in podporo pri prijavi za subvencije, ki so na voljo.

Visoka razširjenost energetske revščine v obalnih območjih Sredozemlja 

Vse hladnejši jesenski vetrovi nas opominjajo na to, da se bliža zima, ki bo le še povečala tveganje za energetsko revščino. O energetski revščini govorimo, ko si gospodinjstvo težko ali pa si ne more zagotoviti osnovnih energetskih potreb in plačati položnice za električno energijo, ogrevanje in toplo vodo. Razlogi so večinoma vezani na visoke stroške za energijo, nizke dohodke gospodinjstev ter energetsko neučinkovite zgradbe

Izziv je velik, saj energetska revščina prizadene 57 milijonov ljudi v Evropi, med njimi predvsem ženske. Obalna območja se, kljub milejšim zimam, pri tem soočajo z dodatnimi težavami, kot so pomanjkanje izolacije v stavbah, pomanjkanje sistemov centralnega ogrevanja ter visoki stroški ogrevanja in hlajenja.

 Društvo Focus bo z evropskim projektom EmpowerMed pomagalo najbolj prizadetim na Obali. Več o tem si lahko preberete tukaj.  

Prijave na brezplačno energetsko svetovanje Focus