Pojdite na vsebino

Skrb za dobro počutje (NIJZ)

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je pripravil plakat na temo skrbi za dobro počutje ter za vse zainteresirane pripravil tudi povezavo do strokovnih gradiv, namenjenih splošni in strokovni javnosti, v slovenskem in angleškem jeziku. Vabljeni k ogledu!

V času epidemije se je še posebej izkazalo, kako pomembna je skrb za duševno zdravje. V ta namen je NIJZ pripravil plakat in zbral dostopna gradiva, ki so posamezniku lahko v pomoč pri skrbi za dobro počutje in duševno zdravje v času širjenja covida-19: Poskrbimo za svoje dobro počutje.

Dodatna gradiva za psihološko pomoč za vse, ki bi radi pridobili več informacij o tem, kako prepoznati različne stiske, duševne težave in kako ob njih ravnati. Med njimi so tudi gradiva, namenjena specifičnim skupinam, npr. staršem, otrokom in mladostnikom, športnikom itd. Seznam gradiv se sproti posodablja in dopolnjuje. Vsa gradiva so na voljo na povezavi: https://www.nijz.si/sl/kje-najti-gradiva-za-psiholosko-pomoc-v-casu-soocanja-z-novim-koronavirusom