Evropski teden mobilnosti 2022

Občina Ankaran že tradicionalno v okviru Evropskega tedna mobilnosti s ciljem spodbujanja trajnostne mobilnosti pripravlja več aktivnosti, ki potekajo čez celo leto.

Vrača se brezplačni poletni avtobus

Občina Ankaran s ciljem zagotavljanja boljše dostopnosti plaž za občane in obiskovalce, zmanjšanja pritiska na parkirišča in spodbujanja trajnostne mobilnosti že od leta 2016 organizira in (so)financira brezplačni poletni bus. Avtobus bo kopalce vozil že šesto leto (v 2020 ga zaradi ukrepov, povezanih z omejevanjem epidemije covida-19 ni bilo) od 25. junija do 1. septembra med skupaj 16 postajališči od hrvatinskega križišča do Lazareta. 

Aktivnost se izvaja v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in jo že drugo leto sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.

Vozni red je dostopen TUKAJ.

Poleg brezplačnega poletnega avtobusa, ki vozi med parkirišči in plažami, je Občina Ankaran od 25. 6. 2022 do 1. 9. 2022  vsem potnikom omogočila tudi brezplačen prevoz z avtobusom redne linije Lazaret–Koper, in sicer med postajališči Lazaret meja in Hrvatini K. Če potujete z rednim avtobusom na relaciji med temi postajališči, to sporočite vozniku, ki bo izdal ustrezno brezplačno vozovnico. Potniki, ki potujejo z/do drugih postajališč izven občine Ankaran plačajo vozovnico po redni ceni.


Foto: Občina Ankaran

Strokovna ekskurzija za starejše v okviru Evropskega tedna mobilnosti


strokovnaekskurzijavcentervarnevoznjeblagomixlogatec

Strokovna ekskurzija v Center varne vožnje Blagomix v Logatcu. Foto: Arhiv Občine Ankaran

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022 je Občina Ankaran za občane, starejše od 65 let, organizirala strokovno ekskurzijo z ogledom Centra varne vožnje Blagomix v Logatcu, ki je bila v četrtek, 23. junija 2022.

Strokovnemu predavanju o cestno prometnih predpisih v Centru varne vožnje Blagomix-Logatec je sledil še praktičen prikaz vaj na poligonu. Udeleženci so lahko svoje znanje preizkusili tudi v praksi in se z avtomobilom odpeljali čez ovire na poligonu.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in jo sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.