Pojdite na vsebino

Počitniške predstave za najmlajše letos na Sv. Katarini

V času poletnih počitnic Občina Ankaran za najmlajše tekom celega poletja organizira počitniško varstvo, z otroškimi predstavami pa skrbi tudi za popestritev počitniških dni v popoldanskem času. Tudi letos bodo otroške predstave ob četrtkih ob 18. uri, dobimo se na Sv. Katarini!

Prva letošnja poletna otroška predstava bo zaživela na prvi julijski četrtek, 4. julija, do konca avgusta pa se bo na Sv. Katarini odvilo skupno devet otroških predstav.  

V poletnem času Občina Ankaran v sodelovanju z Ortopedsko bolnišnico Valdoltra organizira že tradicionalno počitniško varstvo za otroke od 1. do vključno 5. razreda (zaključenega v tekočem šolskem letu). Na ta način priskoči na pomoč staršem, ki jim zagotovi kakovostno varstvo, otrokom pa omogoči zanimivo in raznoliko preživljanje počitniških dni. S posluhom do otrok v počitniškem varstvu, ki se v dopoldanskem času pogosto kopajo na plaži Valdoltra, občina na tej plaži kot nadstandard zagotavlja tudi reševalca iz vode. Ob tem pa redno skrbi, da se za otroke organizira dodatne popoldanske otroške predstave. Že tradicionalno so tako četrtkovi popoldnevi rezervirani za otroške predstave, ki bodo letos otroke ponesle v svet pravljic in brezskrbnega poletja v prijetni senci Sv. Katarine. 

Otroska predstava RibicaOtroška predstava (slika je simbolična, foto: Občina Ankaran)

Prvi julijski četrtek bodo znova zaživele otroške predstave, ki se jih otroci vsako poletje zelo veselijo. Do konca avgusta se bo vsak četrtek ob 18. uri na Sv. Katarini odvilo skupno kar devet otroških predstav. 4. julija bosta otroke prvi pozdravili »Čebelici Tinka in Tonka«. Teden kasneje, 11. julija, se bodo otroci družili na predstavi »Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje«. »Princesa Zala in vitez Rok« bosta z otroki 18. julija,  25. julija pa bosta z njimi »Maček Muri in Muca Maca«. »Zmajeva reka« bo otroke v svoj svet potegnila 1. avgusta, 8. avgusta pa bo z norčijami nastopil »Pikin cirkus«. Predstava »Kako je nastal svet« bo na sporedu 15. avgusta, »Škratek prijateljček« pa 22. avgusta. Cikel otroških predstav se bo zaključil 29. avgusta, ko bo zanje nastopil »Potujoči cirkus nerodne Avguštine«

V Ankaranu bosta tudi letos gostovala Primorski poletni festival in Kino Istra, ki ju Občina Ankaran kot pomembna kulturna gradnika slovenske Istre že nekaj let sofinancira. V okviru Primorskega poletnega festivala bo 6. julija ob 21.30 na poletnem odru v Valdoltri predstava »Poletni sen«, predstava »Nikoli ni prepozno« bo 17. julija na Sv. Katarini, glasbena zasedba »Aldo Kumar in Anbot« pa bo nastopila 27. julija v Valdoltri. Filmski koluti Kina Istra se bodo tri večere vrteli na sosednji plaži Študent, kjer bo na ogled izvrsten izbor filmov. 

Obisk vseh dogodkov je brezplačen. Vljudno vabljeni! 

Med Ankaranom in ankaranskimi plažami vse do Lazareta vozi brezplačni poletni avtobus, ki ga Občina Ankaran organizira s ciljem zagotavljanja boljše dostopnosti plaž za občane in obiskovalce ter zmanjšanja prometa in pritiska na parkirišča.