Pojdite na vsebino

1. seja Sveta za invalide Občine Ankaran

20220322144024
1. seja Sveta za invalide, Foto: Občina Ankaran

Svet za invalide Občine Ankaran (v nadaljevanju Svet) se je sestal na prvi seji, na kateri je preučil dosedanje aktivnosti lokalne skupnost za zagotavljanje enakih možnosti za invalide in druge ranljive skupine.

Predsednica Sveta Barbara Švagelj je pripravila pregled izpolnjevanja zavez Akcijskega načrta za obdobje 2022-2026, ki ga je novembra na redni seji sprejel Občinski svet Občine Ankaran in seznanila člane z aprilskim obiskom članov Zveze delovnih invalidov Slovenije, v okviru katerega je predviden tudi uradni podpis Dogovora o vključitvi Občine Ankaran v projekt za pridobitev listine Občina po meri invalidov za leto 2022.

Člani so pregledali dosedanje izvedene aktivnosti in se seznanili z načrti za tekoče leto, pri čemer so dajali pripombe in predloge, ki bodo umeščeni v dopolnjeni Akcijski načrt.

Seja se je sklenila z željo, da bi v tekočem letu uspeli izpolniti kar največ zavez in tako invalidom omogočili še boljšo kakovost življenja v Ankaranu.

Več o zagotavljanju enakih možnosti za invalide si lahko preberete na: https://obcina-ankaran.si/sl/zivljenje-v-ankaranu/obcina-po-meri-invalidov