Pojdite na vsebino

Delavnica za pomoč prijaviteljem

pexels-lukas-296302
Foto: Pexels.com

Občina Ankaran se zaveda, da športna društva, ki delujejo v javnem interesu predstavljajo hrbtenico športnih aktivnosti v Ankaranu in jim zato želi omogočiti, da se lahko prijavljajo na javne razpise brez morebitnih dodatnih administrativnih bremen.

Občina Ankaran je v okviru javnega razpisa za sofinanciranje letnega programa športa v občini zagotovila sredstva v višini 135.000 EUR. Ker gre še vedno za relativno nov sistem prijave in dodeljevanja sredstev, se je lokalna skupnost tudi letos odločila, da z izvedbo delavnice opolnomoči prijavitelje, da pravočasno oddajo popolno prijavo in se tako lahko v polni meri posvetijo pripravi in izvajanju športnih vsebin.

Tovrstna delavnica je potekala že drugo leto in se je izvedla 10. marca, teden dni pred zaključkom razpisa, tako da so prijavitelji pravočasno usvojili novo pridobljeno znanje, ki jim je bilo v pomoč pri pripravi in oddaji prijave.

Na delavnici so strokovni sodelavci pojasnili morebitne spremembe pri dodeljevanju sredstev in pojasnili postopek prijave in izpolnjevanja obrazcev ter obenem razjasnili morebitna vprašanja in dileme. Prisluhnili so tudi pobudam in predlogom društev. Dodatno pa je bila zainteresiranim v času uradnih ur na voljo tudi podpora po telefonu oz. ves čas po elektronski pošti.

Na javni razpis je prispelo 11 prijav, kar je enako kot minulo leto. Tudi to leto bo v Ankaranu sodeč po prijavah potekala široka paleta športnih aktivnosti namenjena vsem skupinam; od najmlajših do najstarejših.