Pojdite na vsebino

Obalne lekarne Koper uvedle možnost dogovora priprave zdravil in znižanje maloprodajnih cen

Lekarna
foto: Obalne lekarne Koper

Obalne lekarne Koper obveščajo, da sta v obdobju razglašene epidemije nalezljive bolezni z virusom SARS-CoV-2 in ukrepov za preprečevanje okužbe s SARS-CoV-2 sprejeta dva ukrepa za pomoč prebivalstvu: možnost dogovora o pripravi zdravil za izdajo in znižanje maloprodajnih cen nekaterih izdelkov.  

Za obiskovalce in obiskovalke Obalnih lekarn je vzpostavljena telefonska linija 031 658 272, na katero lahko občani pokličejo od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro ter se dogovorijo o pripravi zdravil za naslednjo izdajo na obnovljivi recept ter za njihov prevzem oz. dostavo. 

Foto: Obalne lekarne Koper V času izrednih razmer pa so Obalne lekarne Koper pristopile k pomoči občanom z znižanjem maloprodajnih cen. Z dnem 2. 4. 2020 do preklica razglašene epidemije so tako znižali maloprodajne cene: 

a) zdravil za samozdravljenje, ki vsebujejo učinkovino paracetamol (v obliki sirupa in tablet 500 mg), in zdravil za samozdravljenje, ki vsebujejo butamirat (v obliki sirupa in tablet), in sicer v višini dela opravljene lekarniške storitve, v vrednosti 0,75 € na posamezno pakiranje zdravila;

b) izdelkov lastnega galenskega laboratorija, ki doprinesejo k lajšanju simptomov obolenja COVID–19, kot so sirupi za kašelj, fiziološka in hipertonična raztopina za nos, kombinirani praški, in sicer za celotno vrednost lekarniške marže.

Krizni štab Občine Ankaran KŠ COVID-19 se obenem zahvaljuje Obalnim lekarnam Koper za brezplačno dostavo 20x razkužila za roke 530 ml, ki so ga izdelali v svojem galenskem laboratoriju in dostavili na Občino Ankaran.