Pojdite na vsebino

Varna izposoja in vračilo knjižničnega gradiva v knjižnici Ankaran

Povpraševanje po knjižničnih storitvah je tudi v času izolacije izredno. Zaradi tega bo prihodnji teden v ankaranski knjižnici, s podporo Občine Ankaran, obstoječa ponudba interventnih storitev razširjena z dodatnimi storitvami varne izposoje in vračila knjižničnega gradiva v knjižnici.

Z novo interventno storitvijo bo Knjižnica Ankaran še bližje svojim uporabnikom.  Naročila bodo sprejemali v Knjižnici Ankaran vsak delavnik med 9. in 15. uro na telefonski številki 041 324 839. Predhodno rezervirano gradivo boste lahko prevzeli pred knjižnico ob torkih in četrtkih med 8. in 15. uro, natančen termin prevzema vam bo sporočen s strani knjižnice. 

Gradivo boste v knjižnici Ankaran lahko vrnili le vsakih 14 dni, in sicer pred vhodom v knjižnico (Bevkova 1) vsak drugi četrtek med 9. in 15. uro.

Tako izposoja kot vračilo bosta potekali varno in ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Štaba Civilne zaščite Ankaran in ostalih pristojnih organov. 

Knjižnica sicer še vedno vsem uporabnikom omogoča brezplačen spletni vpis in dostop dovirtualne knjižnice, uporabnikom nudijo tudi pomoč pri uporabi spletnih tečajev in drugih spletnih storitev, ki jih prav tako ponujajo na svoji spletni strani.

Kot prva knjižnica v Sloveniji so občanom ponudili tudi izposojo knjižničnega gradiva z brezplačno dostavo na dom, pomembno predvsem za krepitev učnih in študijskih procesov, pa tudi za starostnike, ki so manj vešči sodobne tehnologije in obenem socialno izolirani. Dostava na dom je brezplačna, izvajajo jo na celotnem območju Občine Ankaran in Mestne občine Koper. Naročena gradiva dostavljajo na dom ob torkih in četrtkih.

Od naslednjega tedna pa bo obstoječa ponudba obogatena s predstavljeno storitvijo varne izposoje in vračila knjižničnega gradiva v knjižnici