Pojdite na vsebino

Vrtec Ankaran vključen v projekt trajnostne mobilnosti

belizajcekaprilskaobjava
Beli zajček v vrtcu Ankaran

Od 12. do 23. aprila je v vrtcu Ankaran potekala igra »Beli zajček«, ki predstavlja del projekta trajnostne mobilnosti za vrtce in osnovne šole in je namenjen ozaveščanju otrok in staršev ter vzgoji mlade generacije, da bo znala poskrbeti za varnost v prometu ter hkrati skrbeti za okolje in zdravje.

Vrtec se je projektu pridružil na pobudo Občine Ankaran

Z igro »Beli zajček« so otroci,  njihovi starše in zaposleni dobili dodatno spodbudo, da pridejo v vrtec peš, s skirojem ali kolesom. Vsakič, ko so se otroci pripeljali s kolesom ali pripešačili vsaj 200 m, so si prislužili belo piko, s katero so zajčku pomagali očistiti kožušček. Tako je sivi zajček, ki je bil onesnažen z izpušnimi plini, postal znova čist in bel.

V projektu so sodelovali z Občino Ankaran in Marjetico Koper, ki sta omogočila staršem in zaposlenim iz sosednjih občin parkiranje na parkirišču ob Jadranski cesti, tako da so kos poti prišli peš.


Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

#trajnostnamobilnost, #evropskitedenmobilnosti, #samo1planet, #care4climate, #sptm