Pojdite na vsebino

Združenje SILA podarilo glasbeno igralo na Debelem rtiču

Danes je v Nastanitvenem centru Debeli rtič potekal dogodek, v okviru katerega je bila izvedena predaja novega igrala, ki ga je otrokom, beguncem iz Ukrajine, doniralo združenje SILA/IWCL (International Womens' Club Ljubljana). Glasbeno igralo je dostopno vsem otrokom, ki pridejo na Debeli rtič.

Glasbeno igralo je dostopno vsem otrokom, ki pridejo na Debeli rtič. (Foto: Jakob Bužan)

 

Mednarodno združenje žensk Ljubljana (International Womens' Club Ljubljana) redno organizira dobrodelne dogodke, izkupiček pa namenja različnim prejemnikom. V letu 2022 je združenje SILA organiziralo dobrodelni koncert z zbiranjem denarnih sredstev, ki so jih tokrat namenili vojnim beguncem iz Ukrajine, nastanjenim v Namestitvenem centru Debeli rtič. 

 Glasbeno igralo pušča prosto pot domišljiji. (Foto: Jakob Bužan)

V dogovoru s predstavniki Slovenske filantropije, ki so ves čas prisotni v Namestitvenem centru Debeli rtič in skrbijo za organizacijo in dobro počutje nastanjenih, ter v dogovoru s predstavniki vladnega Urada za oskrbo in integracijo migrantov so bila zbrana sredstva namenjena za nakup zunanjega igrala za otroke. Gre za glasbeno igralo, ki je postavljeno tik ob igriščih na kopališču Debeli rtič in bo tako dostopno prav vsem otrokom, ki pridejo na Debeli rtič. 

Dogodek sta v sproščenem duhu vodila mlada Ukrajinca Vassilysa in Borys. (Foto: Jakob Bužan) 

Ob uradni predaji so otroci, nastanjeni v Nastanitvenem centru, skupaj z mentorji, predstavniki Slovenske filantropije, pripravili krajši program, ki sta ga suvereno vodila mlada Ukrajinca, Borys in Vassilysa, dve kulturni točki pa so pripravili učenci ankaranske osnovne šole. Prisotni so tako lahko prisluhnili mlademu ukrajinskemu saksofonistu, otroškemu pevskemu zboru ankaranske šole, ki je ob tej priložnosti zapel v kar treh jezikih – slovenskem, ukrajinskem in angleškem, ter kar dvema Prešernovima recitacijama. Program se je zaključil s krajšim druženjem.  

Pevski zbor OŠV Ankaran je zapel "Ko si srečen" (Foto: Jakob Bužan)
Mladi saksofonist Svetoslav. (Foto: Jakob Bužan)
Deklica Arina je recitirala Povodnega moža (Foto: Jakob Bužan)
Učenci OŠV Ankaran so recitirali Zdravljico. (Foto: Jakob Bužan)

Predsednica združenja SILA/IWCL, Lali S. Ilič, je otroke toplo pozdravila in požela velik aplavz. (Foto: Jakob Bužan)Na dogodku, ki so se ga med drugim udeležili tudi predstavniki Veleposlaništva Ukrajine v Sloveniji, Urada za oskrbo in integracijo ter Rotary International Ljubljana, je prisotne pozdravila predsednica Združenja SILA Lali S. Ilič, ki je izpostavila pomen otroške sproščenosti, igre in prijateljstva ter glasbe, ki povezuje in jo je mogoče razumeti v vseh jezikih. 

Tudi predstavnica Slovenske filantropije v Nastanitvenem centru Debeli rtič Vesna Krošlin Grlj je poudarila pomen sodelovanja, prijateljstva in pozitivnega duha ter ob tem povedala, da bo Slovenska filantropija tudi v bodoče vedno aktivno sodelovala v vseh tovrstnih, dobrih projektih.