Pojdite na vsebino

29. julija v Ankaranu drugi krog redne deratizacije

Deratizacija Marjetica
Deratizacija bo izvedena s postavljanjem vab v javno dostopne kanalizacijske jaške. (Foto: Marjetica Koper)

Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 29. julija, v sodelovanju z družbo Radit Koper začelo z izvedbo drugega kroga deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju občine Ankaran.

Nadzor nad glodavci bo izveden s postavljanjem vab v javno dostopne kanalizacijske jaške. Deratizacija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke.

Občane pozivajo tudi, naj sproti sporočajo lokacije, kjer opazijo škodljivce. Upravnike večstanovanjskih zgradb, lastnike gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so z zakonom dolžni opravljati redno deratizacijo, pa vabijo k sodelovanju tako, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj bo zatiranje škodljivcev uspešnejše, če bo sočasno opravljeno na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se občani lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper: kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov: izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 068 138 831.

V primeru slabega vremena se urnik izvedbe del zamakne.

Prvi krog deratizacije v letošnjem letu je bil na območju občine Ankaran izveden v marcu, tretji pa bo predvidoma izveden v novembru.