Pojdite na vsebino

8. Istrski kolesarski maraton vabi k prijavi

2. in 3. oktobra bo potekal 8. Istrski kolesarski maraton, največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Vabljeni k prijavi!

Udeleženci lahko letos izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša 10-kilometrska trasa je primerna za družine in manj zahtevne kolesarje, srednja 49-kilometrska je namenjena rekreativnim kolesarjem, ki se želijo spotiti sredi neokrnjene narave in se na poti po istrskih grebenih naužitih lepih panoram ob pogledu na zaledne vasice, 82-kilometrska pa predstavlja izziv zahtevnejšim kolesarjem, saj vsebuje 1.400 metrov vzpona.

Maraton je rekreativne narave, brez merjenja časa. Za tiste, ki želijo nekaj tekmovalnega pridiha, pa bo na najdaljši (82-kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt. Najhitrejša med moškimi in ženskami bosta okronana za kralja in kraljico Boršta.

Istrski kolesarski maraton vabi k prijavi (www.istrski-kolesarskimaraton.si) 

Osrednje prizorišče športnega dogodka bo na Pristaniški ulici, kjer bo v soboto in nedeljo potekal pester celodnevni program za vse športne navdušence. Sobota bo namenjena predvsem družinam in najmlajšim, nedeljsko kolesarjenje pa bo popestril kulturno-glasbeno-plesni program z Istrsko tržnico, kjer se bodo s svojo ponudbo predstavili številni lokalni ponudniki kulinarike.

Dogodek podpirajo gostiteljice Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran ter številni partnerji.

Več o programu in spletni prijavi si lahko preberete na povezavi www.istrski-kolesarskimaraton.si.