Pojdite na vsebino

Ankaran so preplavili mali in veliki kolesarski navdušenci

IKM 01
3, 2, 1, gremo!

Minuli konec tedna je v Ankaranu minil v znamenju 11. Istrskega kolesarskega maratona. Organizatorji iz Kolesarskega društva Raketa so k udeležbi privabili več kot 750 ljubiteljskih kolesarjev.

Živahno je bilo že v soboto popoldan, ko so prišle na svoj račun družine, ki so se lahko odpravile na kolesarski izlet, najmlajši kolesarski upi pa so kasneje navdušeno in ponosno odpeljali svoj mini maraton na prireditvenem prizorišču v središču Ankarana. Tam so zanje pripravili tudi pester spremljevalni program s spretnostnim poligonom, ustvarjalnico, plesno delavnico, pravljico in koncertom.

IKM 10

IKM 11

IKM 12

IKM 13

IKM 14

V pravcato malo kolesarsko meko pa se je Ankaran spremenil v nedeljo dopoldan, ko se je pred štartnim mestom zvrstilo več kot 750 udeležencev maratona, ki so se podali na najlažjo (15 km), srednjo (44 km) in zahtevno (78 km) traso z več kot 1000 metri višinske razlike. 

IKM 04

IKM 03

IKM 05

Z dobrimi željami jih je na pot pospremil predstavnik Občine Ankaran Danijel Starman. »Ponosni smo, da ste se danes zbrali v tako velikem številu, da je v vas športni duh in da boste znova, že 11. zapored, po slovenski Istri navduševali občinstvo in predvsem kolesarili za svojo dušo,« jih je nagovoril. Poseben pozdrav pa je namenil ekipi Športnega društva Ankaran v sestavi Urban Doltar, Marko Strle, Boštjan Pirš, Matjaž Slak in Danijel Magdič, ki se je ob prvi udeležbi na Istrskem kolesarskem maratonu podala na srednjo, 44-kilomretrsko traso.

IKM 15

IKM 17Ekipa ŠD Ankaran

 IKM 07Prvi so štartno linijo simbolično prečkali kolesarski starodobniki.   IKM 06

IKM 02

Tudi letos so z nazivom kraljica in kralj Boršta nagradili kolesarja, ki sta najhitreje premagala 300 višinskih metrov na približno trikilometrskem vzponu na Boršt. Z izjemnim časom sta si kraljevski naziv prislužila Stina Avdič Čepak (00:09:11) in Patrik Mikac (s časom 00:07:36).

IKM 16Kralj in kraljica Boršta (Foto: SPORTIDA, Vid Ponikvar)