Pojdite na vsebino

Deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran

deratizacijavobciniankaran
Deratizacija bo potekala na območju Občine Ankaran. Foto: Pexels.com

Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 6. marca 2023 pričelo z izvedbo prvega kroga deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran.

Deratizacija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica Koper občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke. 

Ob tem jih pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacije določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. 

Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in deratizacijo na lastne stroške izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper: kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko: 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov: izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko: 068 138 831