Pojdite na vsebino

Dezinsekcija javnega kanalizacijskega sistema

V obdobju med 23. 10. in 8. 11. 2024 bo potekal drugi del druge redne dezinsekcije javno dostopnega kanalizacijskega omrežja na javnih površinah, ki ga v Ankaranu in Kopru po naročilu Marjetice Koper d.o.o. izvaja pooblaščeno podjetje.

Nadzor nad populacijo insektov se bo izvajal z vbrizgavanjem in zaplinjevanjem jaškov na javnih površinah ter zaplinjevanjem kanalizacijskih cevi/vodov. 

Izvedba dezinsekcije javno dostopnega dela kanalizacije ne more odpraviti težav znotraj objektov, kjer se ščurki hranijo in razmnožujejo. Zato Marjetica Koper poziva, da se zainteresirani priključijo k skupni akciji in poskrbijo za odpravo težave v svojih objektih. 

Dezinsekcija (foto: Marjetica Koper)Občani lahko sodelujete pri dezinsekciji že s posredovanjem lokacij, kjer ste opazili škodljivce. Za skupno izvedbo dezinsekcij v naseljih vrstnih hiš in hiš se lahko občani povežete in si poleg zmanjšanja stroška dezinsekcije povečate tudi možnost sanacije težave v svojem bivalnem okolju. 

Upravnike večstanovanjskih zgradb, lastnike gostinskih lokalov, trgovin in ostalih gospodarskih objektov, ki so z zakonom dolžni opravljati redno dezinsekcijo in deratizacijo, pa vabimo k sodelovanju tako, da tudi sami v tem terminu izpolnijo svoje obveznosti. Na podlagi izkušenj bo zatiranje škodljivcev uspešnejše, če bo opravljeno na celotnem območju in bo vsak opravil svoje dolžnosti.

V primeru slabega vremena se bo izvedba del zamaknila.

Za več informacij in dodatna vprašanja se lahko obrnete na e-poštni naslov Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 068 138 831.