Pojdite na vsebino

Gasilci tudi uradno prevzeli novi vozili

PGD Hrvatini

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Hrvatini, ki skupaj z Gasilsko brigado Koper skrbi za požarno varnost na območju občine Ankaran in KS Hrvatini, je v soboto, 8. 6. 2019, uradno prevzelo v uporabo novi gasilski vozili, s katerima so okrepili svojo operativno moč.

Vozili je društvo dobilo že v preteklem letu, junija letos pa so novi pridobitvi tudi uradno predali svojemu namenu. Hkrati so v upravljanje uradno prevzeli tudi dve novi garaži, v katerih bosta domovali novi vozili; manjše vozilo za gašenje gozdnih požarov in vozilo za prevoz moštva, ki se bo uporabljal tudi za prevoz mladine na tekmovanja.

Ob tem dogodku so gasilci PGD Hrvatini bogatejši tudi za termovizijsko kamero Flir, ki bo omogočala hitrejše posredovanje ob morebitnih stavbnih požarih tako pri gašenju kot pri iskanju ponesrečencev. Sredstva za nakup je zagotovila Občina Ankaran. Gasilci so poudarili, da gre za izredno pridobitev, ki jim bo olajšala delo na tovrstnih intervencijah.

Praznovanja so se udeležili tudi predstavniki obeh občin in državnih služb zaščite in reševanje, in sicer župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik, direktor občinske uprave Občine Ankaran Iztok Mermolja, podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softič, član UO GZ Slovenije ter predsednik Obalno-kraške in Obalne gasilske zveze Koper tov. Miran Gregorič, direktor Javnega zavoda Gasilska brigada Koper Denis Glavina in vodja koprske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Rok Kamenšek. Na prireditvi niso manjkali niti predstavniki pobratenih in prijateljskih gasilskih društev iz drugih koncev Slovenije.

Na koncu uradnega dela je mladi glasbenik Aleks Klarič izvedel pesem z naslovom »DAJMO GASILCI«, ki jo je napisal prav za to priložnost in za katero upa, da bo postala himna PGD Hrvatini. Člani društva so bili veseli tako dobro obiskane veselice, ki je v.prijetni družbi in ob glasbi trajala vse do zgodnjih jutranjih ur.