Pojdite na vsebino

Izbirajmo trajnostne načine za svoje poti

V tednu izvajanja aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti je veliko število uslužbencev Občine Ankaran za svoj prihod na delo izbralo trajnostni način (peš, kolo, javni prevoz, sopotništvo). Na »Dan brez avtomobila«, 22. septembra 2023, pa k odločitvi za izbiro trajnostnega načina vabimo vse občane.

ETM plakat spreminjamo navadeEvropski teden mobilnosti že več kot 20 let spreminja potovalne navade. 

Zaposleni na občini se tekom celega leta, še posebej pa ob toplejšem vremenu, na delovno mesto odpravijo na trajnostni način, najpogosteje peš ali s kolesom. Na ta način se zmanjšuje obremenitev okolja in prostora, krepi zdravje uslužbencev in spodbuja trajna mobilnost. Slednja se krepi tudi s sopotništvom, tako v smislu skupnega prihoda v službo z enim vozilom (več uslužbencev) kot tudi z uporabo prevozov Zavoda Sopotnik.

V tednu izvajanja aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti je za prihod na delo izbralo trajnostni način (peš, kolo, javni prevoz, sopotništvo) še več zaposlenih v Občini Ankaran. Na »Dan brez avtomobila«, 22. septembra 2023, pa k odločitvi za izbiro trajnostnega načina mobilnosti vabimo vse občanke in občane Ankarana.