Pojdite na vsebino

Junijski večeri klasične glasbe v Ankaranu

Preludij v letošnje poletje bo v Ankaranu v znamenju klasične glasbe. Občina Ankaran z že drugo izvedbo poletnih večerov klasične glasbe nadaljuje krepitev kulturnih vsebin na področju klasične glasbe ter s tem širi raznoliko kulturno dogajanje v okviru poletnega festivala »Poletje v Ankaranu«.

Večeri klasične glasbe v Ankaranu, fotografija letaka. 

Na slikovitem vrtu nekdanjega benediktinskega samostana, danes Hotela Convent v Adrii Ankaran, bodo na tri junijske četrtkove večere nastopili izjemni glasbeniki različnih generacij, med njimi tudi Ankarančana - oče in sin, Romeo in Roman Drucker. Rdeča nit glasbenega niza je 330. obletnica rojstva Giuseppa Tartinija, v sodelovanju s »Tartini 330«. 


Nastopili bodo:

2. junija 2022, 20:30
Tartinijev oder mladih: Roman Drucker, klavir; Ana Julija Mlejnik, violina; Miloš Mlejnik, violončelo. Na koncertu bo 15-letni ankaranski pianist Roman Drucker nastopil z violinistko Ano Julijo Mlejnik in violončelistom Milošem Mlejnikom.
Programska kombinacija »solo-duo-trio« v interpretacijah mladega pianista, mlade pa vendar že izkušene violinistke, ob sodelovanju svetovno znanega slovenskega violončelista,
bo občinstvu ponudila zelo zanimiv in lep koncertni večer.
9. junija 2022, 20:30
Obalni komorni orkester v počastitev 330. obletnice Tartinijevega rojstva
16. junija 2022, 20:30
Koncert Godalnega kvarteta Tartini: Miran Kolbl, violina; Romeo Drucker, violina; Aleksandar Milošev, viola; Miloš Mlejnik, violončelo. Glasbeniki Godalnega kvarteta Tartini nam bodo predstavili spored, ki kot z zlato nitjo povezuje njihovo skoraj 40-letno muziciranje in bo segel h glasbi slovitega piranskega baročnega mojstra, po katerem se je kvartet poimenoval, k nepogrešljivemu Wolfgangu Amadeusu Mozartu in Antoninu Dvořaku, čigar slavni in priljubljeni "Ameriški" godalni kvartet bo zaokrožil koncertni večer.

V primeru slabega vremena bosta prvi in zadnji dogodek izvedena v kapeli Hotela Convent, nastop Obalnega komornega orkestra pa v primeru slabega vremena odpade. 

Zanimivost: Ankarančan Roman Drucker je mladi virtuoz, dijak umetniške gimnazije Koper in obenem študent priznanega Konservatorija »Cesare Pollini« v Padovi, kjer je svojčas muziciral tudi Giuseppe Tartini.

Vir: Večeri klasične glasbe v Ankaranu (Sporočilo za javnost)