Pojdite na vsebino

Pomembno obvestilo

Župani Občine Piran, Občine Izola, Mestne občine Koper in Občine Ankaran so sprejeli odločitev o omejitvi poslovanja občinskih uprav, občinskih komunalnih podjetij, občinskih javnih zavodov in krajevnih skupnosti. Namen ukrepov je zajeziti širjenje okužbe z novim virusom SARS-CoV-2. 

Do nadaljnjega so uradne ure odpovedane, navedene ustanove bodo v času uradnih ur dosegljive prek telefona, pošte in elektronske pošte. Ukrep začne veljati z jutrišnjim dnem, 13. marca 2020. 

Poslovanje  Občine in Občinske uprave Ankaran bo potekalo po elektronski in navadni pošti  ter preko telefona. 

V času uradnih ur bomo dosegljivi na telefonskih številkah:

66 53 000 – Sprejemna pisarna Občinske uprave

66 53 080 - številka medobčinskega inšpektorata in 

080 10 55 - dežurna številka medobčinskega redarstva. 

Svoje vloge lahko oddate po  elektronski pošti na e-naslov info@obcina-ankaran.si, po redni pošti ali pa vlogo oddate neposredno v poštni  nabiralnik pred vhodom na Regentovi 2. Prosimo, da na vlogo napišete vaš  e-poštni naslov ali stalni naslov bivališča, na katerega se vam lahko pošlje  potrdilo o prejemu vloge. 

Splošne informacije v zvezi z  upravnimi postopki lahko v času uradnih ur dobite na tel. št. 05 66 53 000 ali  pa prek sporočila, ki ga pošljete na e-naslov: info@obcina-ankaran.si

Vse osebe s sumom na okužbo s korona  virusom, ki kažejo bolezenske znake (vročina, kašelj, oteženo dihanje)  pozivamo, naj ravnajo skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje. Pomembno je, da ne vstopate v stavbo  zdravstvenega doma, ampak pokličete svojega izbranega osebnega zdravnika  oziroma pediatra. Glede nadaljnjega ukrepanja sledite navodilom zdravnika.

Z navedenimi ukrepi želimo  vsi skupaj odgovorno prispevati k preprečevanju širjenja nalezljivega virusa,  predvsem preprečiti nova žarišča in okužbo tistih, za katere bi lahko bil  usoden.

O  vseh pomembnih informacijah bo javnost obveščena preko občinske spletne strani  in družbenih omrežij.