Pojdite na vsebino

Prenovljena ponudba v resortu Adria Ankaran

Nova igrala Adria Ankaran
Adria Ankaran nova igrala

24. aprila 2019 je družba Adria Ankaran, d. o. o., v ankaranskem turističnem kompleksu predstavila svoje poslovanje v letu 2018 in novosti za leto 2019.

Tiskovne konference, ki je potekala v dopoldanskem času, se je udeležil tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik, ki je po predstavitvi lanskoletnih rezultatov in novosti v letošnji ponudbi s strani direktorja družbe Aleša Semeje, poudaril pomen sodelovanja te turistične družbe z občino ter izrazil veliko zadovoljstvo nad dejstvom, da sta Občina Ankaran in Adria Ankaran, d. o. o., našli skupni jezik pri zastavljanju vizije skupnega razvoja kraja.

Družba Adria Ankaran, d. o. o., ki je v letu 2018 ustvarila 192.655 nočitev ter zabeležila rast na vseh segmentih poslovanja, je v letu 2018 začela z intenzivnim razvojnim ciklom, v katerem namerava v prihodnjih letih občutno povečati število namestitvenih kapacitet in poenotiti ponudbo na kategorijo 4*. Za leto 2019 je bilo za investicije namenjenih 1,2 mio EUR. Družba je poleg novega naselja Olive Family Suites 4* celovito prenovila oba objekta Vile Bor in hotel Convent. Obstoječo ponudbo pasje plaže je še nadgradila s ponudbo sob v Vilah Bor, posebej opremljenih za bivanje skupaj s hišnimi ljubljenčki. Prenovljena sta bili gostinska ponudba in animacijski program. 

Za občane Ankarana sta najbolj zanimivi pridobitvi nova igrala in nova restavracija »Ribičeva kantina«, kjer so v dopoldanskem času na voljo zajtrki, ponudba sveže pečenega kruha in slaščic ter kavarna, v popoldanskem pa »a´la carte« ponudba s poudarkom na lokalnih okusih, ki bo dopolnjevala ponudbo restavracije Taverna.

Najmlajši so se razveselili novega otroškega igralnega parka, katerega glavni atrakciji sta igrali v obliki 11 metrske ladje in 5 m visokega svetilnika. Celovite prenove bo deležna tudi osrednja plaža, na kateri bodo prevladovali naravni materiali in še poudarjali pristni mediteranski pridih plaže.