Pojdite na vsebino

Razglašena zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja za jugozahodni del države

23b1560656b8d7da9654-ogenj.jpeg
Foto: Siol.net

Uprava RS za zaščito in reševanje je z 20. julijem 2022 razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju jugovzhodnega dela države.

Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena v občinah Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Gasilci Slovenske Istre in Civilna zaščita opozarjajo na izjemno sušo v naravnem okolju. Vsaka nepazljivost lahko povzroči večji požar ter ogrozi ljudi, živali in premoženje. Prebivalce se naproša za skrajno previdno ravnanje ter da v primeru, ko opazijo požar, to takoj javijo na telefonsko številko 112.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.