Pojdite na vsebino

Širitev ambulantne dejavnosti na ankaranskem polotoku

seja 2609 02
Predstavitev širitve ambulantne dejavnosti v Ankaranu. (Foto: Občina Ankaran)

Na današnji 17. redni seji občinskega sveta so svetniki sprejeli Sklep o umestitvi projekta »Ureditev prostorov za ambulante ZD Koper-enota Ankaran na Ivančičevi cesti 1A« v načrt razvojnih programov in s tem prižgali zeleno luč za pomembno širitev ambulantne dejavnosti.

Pri predhodno sprejeti idejni zasnovi za vzpostavitev ambulant zdravstvenega doma v centru naselja (Regentova ulica) se je izkazalo, da je za pridobitev gradbenega dovoljenja potrebno urediti spremembe namembnosti posameznih enot objekta, da bodo skladne z gradbenim in uporabnim dovoljenjem. To pa v roku, ko se morajo obstoječe ambulante ZD Koper izseliti iz prostorov Ortopedske bolnišnice Valdoltra, ni izvedljivo. Občina je tako sprejela odločitev, da zdravstvene dejavnosti umesti na drugo lokacijo, in sicer v objekt na Ivančičevi cesti 1A.

Med drugim sta bila sprejeta tudi bila Odlok o pokopališki dejavnosti in pokopališkem redu v Občini Ankaran ter Odlok o participativnem proračunu Občine Ankaran. Svetniki so potrdili Sklep o potrditvi Aneksa št. 2 k Sporazumu o prodaji nepremičnine parc. št. 865/2, k. o. Ankaran. Občinski svet je bil obveščen, da je Občina Ankaran 13. septembra 2024 v skladu z določili gradbene pogodbe zaradi neizpolnitve pogodbenih obveznosti s strani izvajalca del, družbe Adriaing d.o.o., odstopila od pogodbe, zoper izvajalca del vložila zahtevek za unovčenje finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti ter izstavila račun za pogodbeno kazen zaradi zamude. 

Več o ostalih sprejetih aktih na nocojšnji seji lahko preberete v sporočilu za javnost.