Pojdite na vsebino

Župan tudi letos v akciji "Župani za volani"

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2021 je tudi letos znotraj zavoda Sopotniki potekala že tradicionalna akcija "Župani za volani". Ankaranski župan Gregor Strmčnik je sedel za volan ankaranske enote Sopotnikov ter po opravkih zapeljal gospo Marijo.

Zupani za volani 16-9-21

Danes se je za krmilo vozila prostovoljcev usedel župan Gregor Strmčnik, ki je gospo Marijo, občanko in občasno uporabnico Sopotnikov, popeljal po opravkih. Gospa Marija je bila zadovoljna in ponosna, da se je lahko zapeljala z županom, vožnjo pa je popestril prijeten in sproščen klepet. S svojo družbo ji je polepšal dan ter ustvaril enega izmed nepozabnih spominov.

Sopotniki v občini Ankaran delujejo znotraj programa Skrbi za starejše že od leta 2018. V treh letih izvajanja storitve so Sopotniki pomagali veliko občanom, ki brez možnosti mobilnosti ne bi mogli živeti kakovostno in dostojno, ter spodbudili nove prijateljske vezi. Koordinatorka enote Barbara Krašovec enoto koordinira z žarom in s srcem, kar občutijo ne le starejši, ampak tudi prostovoljci, ki se nanjo vedno zanesejo.