Pojdite na vsebino

Spoštujmo prepovedi, ki veljajo v času razglašene velike požarne ogroženosti!

požar 3
Po poldnevu se je vnel požar na območju med Rožnikom in Železniško cesto. (Foto: Občina Ankaran)

Danes malo po poldnevu se je vnel požar v Ankaranu, nedaleč od stanovanjskih hiš na območju med Rožnikom in Železniško cesto.

Na pomoč so prihiteli gasilci PGD Hrvatini, PGD Dekani in Gasilske brigade Koper, za varnost pa sta poskrbela policija in redarstvo. Požar se iz naravnega okolja na srečo ni razširil do stanovanjskih hiš.

Do požara je prišlo v obdobju, ko je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Občanke in občane ob tem znova pozivamo k spoštovanju prepovedi, ki veljajo v tem obdobju.

Poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, je prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Uprava RS za zaščito in reševanje je 31. avgusta razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja za več krajev na Primorskem, poleg Ankarana še za območja občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

V času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija izvajata poostren nadzor.