Pojdite na vsebino

Sprejem vrhunske športnice, kajakašice Anje Osterman

Občina Ankaran in Zveza športnih društev Klif sta danes na ŠRP Sv. Katarina organizirala sprejem vrhunske športnice, kajakašice Anje Osterman, članice KKK Adria Ankaran. Sprejem je potekal po zaključku 29. mednarodne kajak kanu sprint regate "Adria 2022".

Anja Osterman, članica KKK Adria Ankaran, je v kajaku na mirnih vodah avgusta letos dosegla 2. mesto na svetovnem prvenstvu in 3. mesto na evropskem prvenstvu. (Foto: Jakob Bužan)

Po zaključku uradne podelitve priznanj zmagovalcem posameznih kategorij 29. mednarodne kajak kanu sprint regate "Adria 2022"  je potekal uradni sprejem vrhunske športnice, kajakašice Anje Osterman, ki sta ga organizirala Občina Ankaran in Zveza športnih društev Klif Ankaran.  

Župan Gregor Strmčnik je Anji Osterman ob iskrenih čestitkah za uspehe podaril tudi šopek rož. (Foto: Jakob Bužan)

Anjo Osterman je najprej pozdravil župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik, ki je Anji iskreno čestital za vse dosežene uspehe. Izrazil je globok poklon ne le njenim uspehom, temveč tudi predanosti, vztrajnosti in trudu, ki ga namenja v šport. Ti uspehi so dokaz, da se trdno delo in vztrajnost splačata, hkrati pa so tudi odlična spodbuda številnim mladim, nadebudnim športnikom, ki šele začenjajo svojo športno pot. Anji je župan Strmčnik zaželel uspešno nadaljevanje odlične športne kariere ter doseganje zastavljenih ciljev. Ob tem je zagotovil, da bo Občina Ankaran, ki že danes športu namenja veliko sredstev, to podporo ohranila tudi v prihodnje.  

Podpredsednik OKS Janez Sodržnik, Anja Osterman in  župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik (Foto: Jakob Bužan)

Anjo Osterman je ob tej priložnosti pozdravil tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Sodržnik. Tudi on ji je iskreno čestital v imenu OKS in poudaril, da OKS stoji za vsemi vrhunskimi športniki, se z njimi veseli vseh uspehov in jih tudi primerno podpira. Zagotovil je, da si bo OKS še naprej prizadeval, da bodo slovenskim vrhunskim športnikom zagotovoljeni najboljši pogoji za treninge in tekmovanja. 

Anja se je razveselila torte presenečenja, ki ji jo je pripravil KKK Adria Ankaran. (Foto: Jakob Bužan)

Tudi člani KKK Adria Ankaran, so Anji čestitali ter ji pripravili torto presenečenja. Sprejem se je tako zaključil v sproščenem duhu; prisotni so se posladkali s torto ter se slikali z našo vrhunsko kajakašico Anjo.  

Zaključna fotografiranje mladih kajakašev z Anjo Osterman. (Foto: Jakob Bužan)