Pojdite na vsebino

Za volanom Sopotnikov tokrat podžupanja

Ob Evropskem tednu mobilnosti se Sopotnikom že tradicionalno pridružita tudi župan oziroma podžupanja, ki sedeta za volan vozila Sopotnikov in občane popeljeta po načrtovanih opravkih. Letos je bila za volanom podžupanja Barbara Švagelj, ki je gospo Olgo popeljala po opravkih v Koper.

V petek, 16. septembra 2022, je bila gospa Olga dogovorjena, da jo prostovoljci ankaranskih Sopotnikov popelje po opravkih v Koper. Na njeno presenečenje pa je bila prostovoljka kar podžupanja Barbara Švagelj.

Podžupanja Barbara Švagelj in gospa Olga sta na poti do Kopra prijetno pokramljali. (Foto: Občina Ankaran)

Župan oz. podžupanja občine Ankaran že nekaj let sodelujeta v akciji Sopotnikov "Župani za volani", ki jo tradicionalno izpeljejo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, in tudi letos je bilo tako. 

Za gospo Olgo, uporabnico storitev Sopotnikov, je bil dogovor, da jo popelje podžupanja, veliko presenečenje. Bila je zelo vesela presenečenja, kratka vožnja in druženje pa sta bila prav prijetna, saj sta med vožnjo ves čas kramljali in se smejali. Svoj del pozitivne energije je podarilo tudi vreme, saj je grelo prijetno jesensko sonce. Nasmeh na obrazih pove vse - zadovoljstvo, varnost, pozitivnost in sreča, da imamo sočloveka. Vse to je del vsakdana Sopotnikov.

Župan in podžupanja Občine Ankaran že nekaj let sodelujeta v akciji prostovoljnih voženj za Sopotnike, ki poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti. (Foto: Občina Ankaran)