Novice iz občine

Koronavirus
25. november 2021

Koronavirus - obvestila in informacije

Epidemija koronavirusne bolezni je bila v Sloveniji preklicana 15. junija 2021. Še vedno pa sta nujno potrebna previdnost in odgovornost. Pomembnejše veljavne omejitve in ukrepi ter vse novosti sproti objavljamo v koronavirus obvestilih.

147479mokupvanganelmarezige-pohodništvofotojakaivančič
25. november 2021

Oživljanje podeželja z urejanjem rekreacijske infrastrukture

Partnerji v projektu Oživimo podeželje so na območju Kraškega roba uredili tematske poti, obnovili plezalne smeri, zamenjali grafike informacijskih tabel, izdelali zemljevid tematskih poti in izvedli številne promocijske dejavnosti na področju trajnostnega turizma.

pexels-kim-stiver-842876
24. november 2021

Praznični paketi pomoči za starejše

V želji, da bi starejšim, socialno ogroženim občankam in občanom polepšala prihajajoče praznike, je Občina Ankaran zagotovila praznične pakete pomoči.

fotovestkucibregediandreasic
7. november 2021

77. obletnica bitke pri Kučibregu

7. novembra so zbrane delegacije občin in združenj borcev vseh treh držav v Kučibregu ob 77. obletnici bitke položile venec k spomeniku padlim borcem za svobodo.

MORS vaja Sv. Katarina okt2021
22. oktober 2021

Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost – DRM2 EX21

Slovenska vojska v mesecu požarne varnosti med 18. in 29. oktobrom organizira mednarodno vojaško vajo Zaščita, reševanje in vojaška mobilnost – DRM2 EX21 (angl. Disaster Relief and Military Mobility).

tombin
22. oktober 2021

Deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja

Javno podjetje Marjetica Koper bo v ponedeljek, 25. 10. 2021, pričelo z izvedbo tretjega kroga deratizacije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran in Mestne občine Koper.

Podpis tristranske pogodbe OA, LK in MZI 19. 10. 2021
19. oktober 2021

Podpis tristranskega sporazuma med Občino Ankaran, Ministrstvom RS za infrastrukturo in Luko Koper

Minister za infrastrukturo mag. Jernej Vrtovec, župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik in predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel so danes v Ankaranu podpisali tristranski sporazum o ureditvi medsebojnih razmerij pri projektu ureditve ankaranskega obrobnega kanala (AOK) in Železniške ceste.

Obisk MZIŠ 2
19. oktober 2021

Obisk državnega sekretarja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Marjan Dolinšek je danes v spremstvu župana Gregorja Strmčnika obiskal Osnovno šolo in vrtec Ankaran, kjer ga je sprejela ravnateljica Osnovne šole in vrtca Ankaran Željka Adamčič.

Ankaran panoramsko Jaka Ivančič
8. oktober 2021

OPN Občine Ankaran prejemnik Zlatega svinčnika s področja prostorskega načrtovanja za leto 2021

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) je projektu Občinskega prostorskega načrta (OPN) Občine Ankaran podelila »Zlati svinčnik za področje prostorskega načrtovanja« za leto 2021.