Novice iz občine

Skulptura 08
13. junij 2024

Dobrodošla, Družbena ploščad, simbol ustvarjalnosti, lepote in združevanja skupnosti

Občina Ankaran je v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran danes tudi uradno izrekla dobrodošlico Družbeni ploščadi. Tako je umetnik Ištvan Išt Huzjan naslovil skulpturo, ki jo je ustvaril na lanskoletnem kiparskem simpoziju Forma viva in je našla svoj novi dom v ankaranskem spominskem parku.

Skulptura Družbena ploščad
13. junij 2024

Vabljeni na slovesnost ob sprejemu druge skulpture s pečatom Forma viva

Obalne galerije Piran bodo danes ob 17. uri slovesno predale Občini Ankaran skulpturo, poimenovano Družbena ploščad, ki jo je na lanskoletnem mednarodnem simpoziju Forma viva 2023 ustvaril slovenski umetnik Ištvan Išt Huzjan.

Javna dražba 1238-1
10. junij 2024

Nekdanje skladišče ob Jadranski cesti gre na javno dražbo

Nepremičnina ob Jadranski cesti, ki jo je Občina Ankaran pred leti kupila od družbe Gea produkt, bo 9. julija 2024 predmet javne dražbe.

Olimpijska bakla_skupna fotografija
7. junij 2024

Slovenska bakla do olimpijskih sanj v Ankaranu

Tudi letos je v obdobju pred olimpijskimi igrami v Parizu, ki se začenjajo 26. julija, slovenska bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. V Ankaran je bakla prispela po morju, pričakali pa so jo poleg župana Gregorja Strmčnika tudi ankaranski učenci osnovne šole in nekaj športnih društev.

Utrinek PVA 2023
31. maj 2024

Letos festivala »Poletje v Ankaranu« ne bo

Poletnega festivala »Poletje v Ankaranu«, ki že od leta 2015 bogati kulturno in družabno dogajanje v Ankaranu, letos ne bo. Odpovedi festivala je botrovala blokada ankaranskega občinskega sveta glede ustanovitve javnega zavoda, na katerega zato ni bilo mogoče prenesti načrtovanih aktivnosti.

Zlatoperka 2
27. maj 2024

25. junija bo znova zaživela ladijska povezava med Ankaranom, Koprom, Izolo in Piranom

Tudi v letošnjem poletju bo zagotovljena morska povezava med štirimi obalnimi občinami. Prevozi z ladjo Zlatoperka, ki sprejme do 70 potnikov in ima deset nosilcev za kolesa, bodo na voljo od 25. junija do 1. septembra.

Tajda Lovšin_zlato priznanje športnici 2023
27. maj 2024

Klif je podelil priznanja najboljšim športnikom za leto 2023

Zveza športnih društev Klif Ankaran, ki povezuje 11 športnih društev, je prvič razglasila najboljše športnike. Prejemnica zlate plakete za leto 2023 je Tajda Lovšin, odlična odbojkarica na mivki. Priznanje za razvoj športa in življenjsko delo pa sta prejela Vladimir Jakomin in Jovo Milinkovič.

Petka Anja Maraž
24. maj 2024

V PetKI se otroci učijo, ustvarjajo in gradijo zdrave odnose

Otrokom omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa in jim pomagati prebroditi morebitne stiske. To je temeljno poslanstvo preventivnega javnega socialno-varstvenega programa Dnevni center za otroke in mladostnike Koper - PetKA, ki že od leta 2017 domuje tudi v Ankaranu.

pocitnisko-varstvo
22. maj 2024

Odprte so prijave na počitniško varstvo v Valdoltri

Prihaja poletje in z njim počitniško varstvo v Valdoltri, ki ga organizirata Občina Ankaran in Ortopedska bolnišnica Valdoltra. Prijave se sprejemajo do zapolnitve prostih mest oziroma do 4. 6. 2024.