Novice iz občine

Koronavirus
10. junij 2021

Koronavirus - obvestila in informacije

V Sloveniji je razglašena epidemija, ki močno omejuje gibanje vsem državljanom in opozarja, da sta bolj kot kadarkoli prej mestu previdnost in odgovornost, saj je število okužb še vedno visoko. Pomembnejše veljavne omejitve in ukrepi ter vse novosti sproti objavljamo v koronavirus obvestilih.

Vračilomat Ankaran
10. junij 2021

Ankaranska knjižnica z vračilomatom

Knjižnica Ankaran ima novo pridobitev, ki bo občanom olajšalo vračilo knjig. Pred vhodom v knjižnico je slovesno predan v uporabo nov vračilomat, ki uporabnikom omogoča varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig, 24 ur na dan.

testcovid
8. junij 2021

Testiranje na virus Sars-CoV-2 v Ankaranu

V sredo, 9. junija 2021, v času od 9. do 17. ure bo v Ankaranu (prostori občinske uprave, Regentova 2) ponovno testiranje na koronavirus Sars-CoV-2. Vabljeni!

FM okrogla miza Trajnostno mesto
7. junij 2021

Trajnostno mesto = Mesto prihodnosti

Na okrogli mizi FM "𝐓𝐑𝐀𝐉𝐍𝐎𝐒𝐓𝐍𝐎 𝐌𝐄𝐒𝐓𝐎 = 𝐌𝐄𝐒𝐓𝐎 𝐏𝐑𝐈𝐇𝐎𝐃𝐍𝐎𝐒𝐓𝐈" so sodelovali Gregor Strmčnik (OA), Aleš Bržan (MOK), Ladeja Godina Košir (Circular Change), Ana Struna Bregar (CER, Sustainable Business Network Slovenia) in Eva Žunec (mag. managementa trajnostnega razvoja).

Podpis pogodbe SOU
2. junij 2021

P.I.K.A.: Sodelovanje se splača

Župani občin slovenske Istre so danes v Pretorski palači slovesno podpisali Odlok o ustanovitvi skupne občinske uprave »Medobčinska uprava Istre – Amministrazione intercomunale dell’Istria«, ki so ga potrdili občinski sveti vseh štirih občin.

Vracilomat knjiznica
2. junij 2021

Vračilomat: Nova pridobitev za knjižnico

Knjižnica Ankaran ima novo pridobitev - vračilomat, ki bo nameščen tik pred vhodom v ankaransko knjižnico in bo strankam omogočal varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig.

testcovid
1. junij 2021

Testiranje na virus Sars-CoV-2 v Ankaranu

V sredo, 2. junija 2021, v času od 9. do 17. ure bo v Ankaranu (prostori občinske uprave, Regentova 2) ponovno testiranje na koronavirus Sars-CoV-2. Vabljeni!

Olimpijska bakla 22-5-21
24. maj 2021

Slovenska bakla se je na poti do Tokia ustavila tudi v Ankaranu

Vseslovenskemu projektu ''Olimpijska bakla na poti v Tokio'', ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ), se je pridružila tudi občina Ankaran, ki jo je slovenska bakla obiskala na Debelem rtiču v soboto, 22. 5. 2021.

Počitniško varstvo
19. maj 2021

Počitniško varstvo 2021

Počitniško varstvo otrok bo tudi v letu 2021 organizirano za otroke, ki so zaključili prve štiri razrede osnovne šole. Skupine bodo manjše, zato je število mest omejeno. Prijave se sprejemajo do zapolnitve prostih mest oziroma do 25. 5. 2021.